Naslovna Izdvajamo Bećirović napravio diplomatski skandal: Kasno javio da dolazi, pa ga „ugurali“ u...

Bećirović napravio diplomatski skandal: Kasno javio da dolazi, pa ga „ugurali“ u prvi red na inauguraciji Jakova Milatovića (VIDEO)

0

Denis Bećirović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, napravio je juče omanji diplomatski skandal i napravio probleme protokolu tokom inauguracije Jakova Milatovića, novog predsjednika Crne Gore.

Bećirović se, tvrde svjedoci, pojavio u sali Parlamenta Crne Gore, iako domaćini nisu očekivali njegov dolazak na svečanu inauguraciju.

Da bi se izbjegao skandal, protokol je donio pomoćnu stolicu i smjestio Bećirovića u prvi red uz drugo dvoje članova Predsjedništva BiH Željku Cvijanović i Željka Komšića. Bećirović je zakrčio prolaz između dva reda u crnogorskom Parlamentu, ali je ipak bio zadovoljan reakcijom protokola.

Našao se u prvom redu gostiju zajedno sa kolegama iz Predsjedništva BiH, te Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije i Zoranom Milanovićem, predsjednikom Hrvatske.

Članovi Predsjedništva BiH su prije desetak dana dobili poziv iz Crne Gore da prisustvuju inauguraciji predsjednika te države Jakova Milatovića.

Željka Cvijanović i Željko Komšić su odmah prihvatili poziv i potvrdili svoj dolazak u Podgoricu. Denis Bećirović je odlučio da još malo razmisli prije nego što donese odluku. Možda je razlog njegovom “oprezu” bio taj što je na predsjedničkim izborima podržao (kao i Komšić, uostalom) Mila Đukanovića, podsjeća Slobodna Bosna.

Na kraju je Bećirović ipak odlučio da otputuju na inauguraciju, ali je to učinio prekasno za promjenu protokola koji se brinuo o rasporedu zvanica.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube