Naslovna Izdvajamo Berjan: Da li su svjesni šta čine – Zbog poslanika SNSD mogu...

Berjan: Da li su svjesni šta čine – Zbog poslanika SNSD mogu biti uklonjeni simboli Srpske

0

Članovi Dodikove reprezentacije u Sarajevu još jednom su iznevjerili interese Republike Srpske jer zbog njih nije osporena veoma štetna inicijativa da se izmjenama Zakona o graničnoj kontroli BiH iz blizine graničnih prelaza uklone table sa nazivom Republika Srpska i zastava Republike Srpske, poručio je Darko Berjan, član Gradskog odbora SDS Istočno Sarajevo.

On kaže da je dio poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH napuštajući glasanje Republiku Srpsku ostavio bez 10 glasova protiv nepovoljnih prijedloga iz Federacije među kojima je izuzetno štetan prijedlog koji je došao od poslanice Mirjane Lepić-Marinković.

„Da li su poslanici SNSD koji su u ovako bitnom trenutku napustili glasanje svjesni šta su učinili i šta bi za Republiku Srpsku značilo da se iz blizine graničnih prelaza uklone table sa nazivom Republika Srpska i zastave Republike Srpske“, upitao je Berjan i podsjetio da je sličnih pokušaja bilo i ranije, ali da su oni osujećeni.

On navodi da su poslanici SNSD svojim bježanjem ugrozili entitetsko glasanje u koje se SNSD toliko kleo.

„Prije četiri godine SNSD-u su bila puna usta njihove reprezentacije koja će, kako su tada govorili, braniti interese Srpske u Sarajevu. Međutim vrijeme je pokazalo da su članovi te reprezentacije izgubili svaku utakmicu, tako što su nadigrani, ili nakon što bi u ključnim trenucima predali meč“, poručio je Berjan.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube