Naslovna Izdvajamo Berjan: Dodik planirao da ukine Srpsko Sarajevo Prudskim sporazumom

Berjan: Dodik planirao da ukine Srpsko Sarajevo Prudskim sporazumom

0

Izjava Milorada Dodika sa sinoćne tribine u Istočnom Sarajevu da je ponosan što je imao priliku da gradi Istočno Sarajevo podsjetila je narod srpskog Sarajeva da ih je, prije 13 godina, Dodik kroz Prudski sporazum planirao da utopi sa Sarajevom u jedan grad. Da se Milorad Dodik pitao, te 2009. godine nestalo bi srpskog Sarajeva a mi bismo postali manjina u sopstvenom gradu, poručio je Darko Berjan, član Gradskog odbora SDS Istočno Sarajevo.

 

„Dodik svoj patriotizam ne može da dokaže u Istočnom Sarajevu jer Sarajlije pamte njegova djela. Pristankom na Prudski sporazum planirao je da sve žrtve koje su date da bi nastalo srpsko Sarajevo izda zbog svojih političkih ciljeva. Zbog toga Dodik neka drži ruke dalje od Istočnog Sarajeva. To mu poručujemo mi iz SDS-a“, naglasio je Berjan.

 

On je kazao da se Milorad Dodik pitao, ne samo ne bi bilo srpskog Sarajeva, nego ne bi bilo čitave Republike Srpske.

 

„Da su provedene namjere Milorada Dodika i usvojen Prudski sporazum danas Trebinje, Zvornik i Banjaluka ne bi bili u istoj zemlji. Bio je spreman da rasparča Republiku Srpsku zarad političkih ciljeva i spreman je opet da uradi isto da bi ostao na vlasti. Neka se ne junači, zbog toga, po srpskom Sarajevu jer svi znamo njegove namjere prema našem gradu koji je položio najveće žrtve da bi Republika Srpska postojala“, zaključio je Berjan.

BONUS VIDEO:

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube