Naslovna Republika Srpska Istočno Sarajevo Poslanici SDS podržali Vučića u Istočnom Sarajevu

Poslanici SDS podržali Vučića u Istočnom Sarajevu

0

Poslanici SDS Ognjen Bodiroga i Darko Berjan prisustvovali su danas skupu podrške Aleksandru Vučiću, predsjedniku Republike Srbije i njenom rukovodstvu koji je održan u Istočnom Sarajevu.

Darko Berjan, poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske, je izrazio zahvalnost predsjedniku Srbije na pomoći Istočnom Sarajevu i njegovim stanovnicima.

„Mi se ovde nalazimo ispred spomen Hrama Svetog mučenika Dimitrija koji je otvoren na Mitrovdan ove godine zahvaljujući sredstvima koje je izdvojila Vlada Republike Srbije. Radi se o 400 hiljada KM. U ovom spomen hramu su ispisana imana 2 973 poginula srpska vojnika koji su dali život za Republiku Srpsku i za Istočno Sarajevu“, kazao je Berjan i poručio:

„Želimo još jednom da se zahvalimo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i da mu damo podršku za predstojeće parlamentarne izbore koji će u Srbiji biti održani 17 decembra.“

Podršku predsjedniku Srbije pružio je i poslanik SDS Ognjen Bodiroga, ističući da Aleksandar Vučić brani nacionalne interese srpskog naroda.

„SDS, kao državotvorna stranka koja je stvorila Republiku Srpsku, nikada ne može podržati osobe kao što su Marinka Tepić, koja je kao poslanica uputila rezoluciju o osudi tzv. genocida u Srebrenici, a potpisnici te inicijative su, između ostalog, pod znacima navoda Srbi kao što su Nenad Čanak i Čedomir Jovanović. Iz tog razloga mi kao nacionalna stranka desnog centra nikada ne možemo podržati takve ljude“, poručio je Bodiroga.

On je istakao da, za razliku od gore navedenih, predsjednik Vučić brani nacionalne interese srpskog naroda.

„Aleksandar Vučić je izjavio da se Srbija nikada neće odreći Kosova, niti priznati njegovu nezavisnost i da je Kosovo kao sastavni dio Srbije stvar našeg opstanka i nacionalnog identiteta“, naglasio je Bodiroga.

Predrag Šarović je kazao da su se na ovom skupu građani Istočnog Sarajeva spontano okupili kako bi pružili podršku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je mnogo puta pomagao građanima Republike Srpske.

On je ovom prilikom uputio apel za pomoć u izgradnji srednjoškolskog centra u Istočnoj Ilidži.

„Opština Istočna Ilidža je otkupila zemljište za izgradnju srednjoškolskog centra međutim Vlada Republike Srpske nema sluha za ove naše vapaje koji traju godinama. Možda moja molba dođe do predsjednika Aleksandra Vučića pa on pokuša da pomogne i obezbijedi sredstva za izgradnju ovog objekta na čemu bi smo mu bili vječno zahvalni“, kazao je Predrag Šarović.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube