Naslovna Izdvajamo Skaj otrkio da je Zvicer htio da ubije Vladu Mandića?!

Skaj otrkio da je Zvicer htio da ubije Vladu Mandića?!

0
Vladimir Mandić
Vladimir Mandić

Pripadnici kavačkog klana nadgledali su funkcionere nekadašnjeg Demokratskog fronta uoči nikšićkih izbora 2021. i dogovarali se da „zaždiju“ automobil kojim je bivši srpski rukometaš Vladimir Mandić sa tadašnjim poslanikomm DF-a, Milom Božovićem, došao u Nikšić sredinom februara.

Prema pisanju crnogorskih Vijesti, to porizilazi iz međusobne komunikacije koju je odbegli policajac Ljubo Milović preko kriptovane Skaj aplikacije vodio sa uhapšenim policajcem Petrom Lazovićem i više osoba, dok je Lazović o tome pričao i sa odbeglim vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom.

Petar Lazović 9. februara preko Skaja poslao je poruku da Vlada Mandić dolazi u Crnu Goru i poslao fotografiju automobila koji vozi bivši rukometaš.

– To vozi Vlada Mandić. Možeš li obić. Vlada Mandić je onaj rukometaš, on je sa njim i neki Šijan. Oni su glavni finansijeri. Možeš li obići krug. Da vidimo gde će, ako ostane da noći gore da mu ga zaždijemo – piše u poruci.

O dolasku Vladimira Mandića u Nikšić, kavčani su razgovarali i prethodno krajem januara, a Milović tada Lazoviću prenosi šta je o tome rekao Radoje Zvicer, kom je nadimak na Skaju bio Born.

– Veli Born za Mandića odmah krupnom sačmom po koljena – piše Milović 27. januara.

– Hhahahah. Treba, neka ga oderu – odgovara Petar Lazović.

– Oće, samo neka jave odma kad uđu u Crnu Goru. Da ga upratimo isti tren – piše mu Milović, a Lazović konstatuje „tako je najbolje“.

Nepune dve nedelje kasnije, 12. februara 2021. Lazović javlja Miloviću da je Mandić ušao u Crnu Goru.

– Ušao Mandić sa Milom Božovićem. „Audi“.

Milović ga pita „kuda“, a Lazović mu šalje registarske oznake i odgovara da je ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Dobrakovo, i izveštava ga da je u društvu izvesnog Crnogorca koji živi u Beogradu.

Nekoliko sati kasnije, Milović pita: „Kuda je Mandić, hoće li u Budvu ili u Nikšić?“.

Lazović mu odgovara da će javiti, a onda podnosi detaljan raport, da je parkiran pored prostorija Demokratske narodne partije. Lazović ga pita je li siguran u to, „jer zna da su policajci čekali goste, a onda traži i da ih prate Milovićevi saradnici“.

– Neka ih uprate malo, pa da ga deremo. Častićemo, neka ih uprate. Milović mu oko 21 sat odgovara da ih policija „još drži“.

– Trebali smo ih bolan napadnut. Šta ih ovi bolan prepriječuju, pretresaju, o jadu rade. Samo će otići sad, a trebalo ih je napadnut – šalje on Miloviću nakon čega ga izveštava da će stajati sa strane, jer ih „pretresa 20 insprektora i policajca i na sve motre“.

– Vidi, samo lagano, slobodno, kad se neđe parkiraju, samo da mu ga izbušimo i eto – piše Lazović odbeglom policajcu.

– Usred dana, treba sjutra ako budu tu, samo naiđem, opalim jedan šanžer u auto i ćao.

– Znaš li koliko policajaca, bruka – odgovara mu Milović.

– Treba noćas ako ostanu ođe da spavaju, auto im izbušiti, 150 metaka u njega opaliti – odgovara mu ovaj.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube