Naslovna Najnovije Bh. državljani lišeni slobode zbog krijumčarenja deset migranata

Bh. državljani lišeni slobode zbog krijumčarenja deset migranata

0

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Zvornik, 4. aprila 2022., na području općine Bratunac, u mjestu Kriva Drina, spriječili su krijumčarenje migranata.

Krijumčarenje je spriječeno prilikom nadzora državne granice, kada su pripadnici ove jedinice uočili čamac iz Republike Srbije, koji je plovio rijekom Drinom prema teritoriju Bosne i Hercegovine. Nakon što su zaustavili čamac u istom su zatekli deset osoba afroazijskog porijekla i to: tri muške i jedna ženska odrasla osoba te šestero djece.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, osumnjičene osobe koje su upravljale čamcem, državljani BiH, P.S. (2001.) i S.S. (1988.), lišeni su slobode i protiv njih će Tužilaštvu BiH biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje osoba“. Čamac, motor i vozilo, koji su korišteni kao sredstvo izvršenja krivičnog djela, novac i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Daljnji rad nad krijumčarenim migrantima, koji su izjavili da dolaze iz Afganistana (9) i Irana (1) nastavit će pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube