Naslovna Najnovije Krivična prijava protiv načelnika Gacka i više lica

Krivična prijava protiv načelnika Gacka i više lica

0

U ime Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke Gacko danas sam podnio krivičnu prijavu protiv načelnika opštine Gacko Ognjena Milinkovića i više drugih osoba, stručnih saradnika u opštinskoj administraciji kao i protiv zamjenika Pravobranioca Republike Srpske sa sjednštem u Trebinju, istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

„Smatramo da postoji osnov sumnje za pet počinjenih krivičnih djela i to: nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba položaja odgovornog lica, zaključenje štetnog ugovora, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi“, obrazložio je Govedarica.

On je pojasnio da je 2008. godine Opština Gacko raspisala javnu licitaciju gradskog građevinskog zemljišta a nakon nje je 3.marta 2009. godine potpisan ugovor između Opštine Gacko i firme Tomašević d.o.o. Istočno Sarjevo.

„Kupac je bio dužan da po ugovoru u roku od 8 dana plati iznos za licitovano zemljište. Kupac nije ispunio svoje obaveze iz ugovora i nikad nije platio taj iznos u predviđenom roku kako bi mogao da postane vlasnik zemljišta. I nevjerovatno nakon 152 mjeseca ili 12,5 godina opština Gacko je prodala to zemljište po tom ugovoru. Gospodin Milinković ne bi danas bio osumnjičen da je ako ništa obračunao zatezne kamate što nije uradio. Podsjećam načelnika da se zbog nepoštovanja rokova i datuma iz ugovora ugovor po sili zakona raskida“, pojasnio je član Predsjedništva SDS na današnjoj pres konferenciji.

On je poručio da se tržišna vrijednost zeljišta iz 2008. godine i danas se ne mogu porediti i očigledno je da je budžet opštine Gacko oštećen u najmanju ruku za minimalno 50 hiljada KM.

Načelnik opštine je, kaže Govedarica, pisao i Pravobranilaštvu Republike Srpske i tražio mišljenje od zamjenika pravobranioca Radinka Savića da li ugovor iz 2009. godine ima pravni osnov kojim se može izvršiti.

„Zamjenik pravobranioca sa sjedištem u Trebinju Radinko Savić je odgovorio da ostaje pri svom stavu iz 2008. godine i da propuštanje rokova ne predstavlja nikakvu prepreku realizaciji ugovora. Interesantno je da na tom dopisu nema pečata Pravobranilaštva Republike Srpske već samo jedan suvoparan potpis Radinka Savića. Očekijemo od Okružnoj javnog tužilaštva u Trebinju da postupe po ovom predmetu“, zaključio je Govedarica.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube