Naslovna BIH BH ministar na sastanku za slanje oružja UKR

BH ministar na sastanku za slanje oružja UKR

0

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić učestvovao je na sastanku ministara odbrane u okviru Kontakt grupe za odbranu Ukrajine koji je održan juče u vojnoj bazi Ramstein, u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Na sastancima Kontakt grupe za odbranu Ukrajine (UDCG) ministar Podžić učestvuje na poziv ministra odbrane Sjedinjenih Američkih Država Lloyda Austina i načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga SAD generala Marka Milleya.

Oni su i predsjedavali sastankom u vojnoj bazi Ramstein.

Na sesijama se razgovaralo o aktuelnostima rata u Ukrajini, informacijama o donacijama za pomoć u odbrani Ukrajine, te ostalim pitanjima relevantim za ovaj aktuelni vojni sukob na tlu Evrope.

U pratnji ministra odbrane BiH Sifeta Podžića u Ramsteinu je bio i vojni ataše BiH u SR Njemačkoj brigadir Kasim Podžić, saopšteno je na sajtu Ministarstva odbrane BiH.

Zanimljivo je da se srpski predstavnici u Predsjedništvu BiH i Savjetu ministara o aktivnostima  bh. ministra odbrane nisu oglašavali, iako u javnosti često iznose stav da je BiH neutralna kada je u pitanju rat između Rusije i Ukrajine i da BiH nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji.

(BN Foto: MO BiH)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube