Naslovna BIH „BiH je partner NATO“ Stoltenberg najavio dodatnu podršku

„BiH je partner NATO“ Stoltenberg najavio dodatnu podršku

0

Članice NATO saglasile su se da pojačaju podršku odbrambenim kapacitetima partnera, uključujući BiH, Moldaviju i Gruziju, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Ministri su razgovarali i o našoj posvećenosti drugim partnerima u opasnosti, uključujući BiH, Gruziju i Moldaviju. Saglasili smo se da pojačamo podršku radi jačanja njihovih odbrambenih kapaciteta – rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare nakon sastanka ministara odbrane Alijanse u Briselu.

Kada se radi o drugim temama, Stoltenberg je naveo i to da NATO osniva koordinacionu grupu za zaštitu ključne podvodne infrastrukture.

On je istakao da je sabotaža gasovoda “Sjevernog toka” podsjetila na “ranjivost sa kojom se suočavamo”, te da su ministri dali zadatak rukovodstvu NATO da predloži dalje korake u vezi sa stvarima koje se mogu uraditi, uključujući bolju koordinaciju i saradnju sa privatnim sektorom.

Stoltenberg je dodao da je postignuta saglasnost i o potrebi saradnje sa vojnom industrijom radi povećanja proizvodnje municije.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube