Naslovna Republika Srpska Bileća: Finansijska olakšica za bilećke poljoprivrednike

Bileća: Finansijska olakšica za bilećke poljoprivrednike

Na zadnjoj sjednici Skupštine opštine Bileća, između ostalog, donesena je Odluka za smanjenje administrativne takse prilikom registracije vozila za vlastite potrebe u svrhu poljoprivredne djelatnosti.

U prethodnom periodu ova administrativna taksa je iznosila čak 200 KM. To je bio prilično veliki iznos, pa su poljoprivrednici sa područja opštine Bileća bili prinuđeni da idu u susjedne opštine i da tamo registruju svoja vozila, jer je i u susjednim opštinama ova taksa bila znatno manja.

Tako je ovaj proces bio prilično komplikovan. Korisnici vozila su mijenjali mjesto prebivališta i prijavljivali se u susjedne opštine.

„Da bismo ovoj prilično osjetljivoj kategoriji društva, ikoliko olakšali, odlučili smo da smanjimo iznos ove takse sa 200 na 40 KM.Poljoprivrednici su zadovoljni donošenjem ove odluke i nadam se da ćemo ubuduće doći i do drugih olakšica, kako bismo bar na ovaj način pomogli poljoprivrednim proizvođačima na području opštine Bileća“, izjavio je načelnik opštine Bileća, Veselin Vujović.