Naslovna Izdvajamo Bileća okupila, Srpsku, Srbiju i Crnu Goru

Bileća okupila, Srpsku, Srbiju i Crnu Goru

0

Bileća je danas zaista objedinila Republiku Srpsku, Srbiju i Crnu Goru. Bilećani su pokazali da žele da grade prijateljstvo sa svim dobronamjernim ljudima.

Bilećani danas proslavljaju Svetog Savu, Dan i krsnu slavu opštine i krsnu slavu Hrama Svetog Save.

Veliki broj vjernika okupio se jutros ispred Hrama Svetog Save, među kojima su najradosniji bili najmlađi sugrađani.

Episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju, kojoj su pored Bilećana prisustvovale zvanice iz Srbije, Crne Gore i drugih gradova Republike
Srpske.

Nakon liturgije organizovana je svečana litija, a ulice Bileće su pretvorene u jednu prelijepu sliku koja odiše vjerom, ljubavlju i jedinstvom.

Načelnik opštine Bileća je čestitao krsnu slavu i Dan opštine svojim sugrađanima, sveštenstvu, prosvjetnim radnicima i učenicima.

„Danas nas je na ovom svetom mjestu okupio Sveti Sava, da se u slavu Gospoda pomolimo za naš grad, da nam podari sreću, napredak i svako dobro, a najviše bratsku slogu i ljubav. Sveti Sava okuplja svoj vjerni narod već osam vijekova i neka to bude na vječnost i na mnogaja ljeta“,rekao je Vujović.

Vujović se posebno zahvalio gostima, koji su danas zajedno sa Bilećanima proslavili ovaj veliki dan i pokazali upravo ono čemu nas je Sveti Sava učio, a među njima su bili Marko Кovačević – načelnik opštine Nikšić, predstavnici opština Aleksinac i Sečanj, Ljubiša Petrović – gradonačelnik Bijeljine, narodni poslanici Jelena Trivić, Nebojša
Vukanović, Ljubiša Кrunić, Maksim Skoko, član Predsjednistva SDS-a Vukota Govedarica i ostali predstavnici privrednog, kulturnog i političkog života Republike Srpske.

(BN)