Naslovna Društvo Biljana Čekić nagrađena plaketom „mladima Banjaluke“

Biljana Čekić nagrađena plaketom „mladima Banjaluke“

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je povodom Dana grada – 22. aprila, upriličio prijem za Biljanu Čekić, djevojčicu koja je igrala glavnu ulogu u filmu „Dara iz Jasenovca“.

Na svečanoj akademiji povodom Dana grada Čekićevoj će biti dodijeljena Nagrada grada mladima.

Čekićeva je izrazila zadovoljstvo i zahvalila Stanivukoviću za to što je na rođendan Banjaluke za nju upriličen prijem.

„Mnogo mi znači nagrada, jer je film snimljen kako bi se pokazala istina. Mnogi nisu znali šta je to zapravo Jasenovac, tako da smo ovim filmom to pokazali. Mislim da će u skorije vrijeme svi biti svjesni toga šta je naš narod preživio“, rekla je Čekićeva.

Stanivuković je rekao da su film „Dara iz Jasenovca“ i Biljana Čekić odigrali najznačajniju ulogu i da je zauvijek u amanet srpskom narodu ostalo zavještanje na najteže dane i najveću golgotu koju je u tom periodu prošao.

On je naglasio da se Grad Banjaluka pridružuje inicijativi podrške Biljani Čekić i njenoj porodici, dodavši da je predsjednik Srbije Alaksandar Vučić ponudio isto takvu vrstu podrške, kao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i institucije Republike Srpske.

„Red je da to uradi i grad Banjaluka, kao najveći grad u Republici Srpskoj. Puno poštovanje i da nam bude još ovakvih divnih mladih ljudi pred kojima je čista i blistava budućnost“, istakao je Stanivuković i dodao da bi, da nije ovakva epidemiološka situacija, danas trebalo da bude emitovan film „Dara iz Jasenovca“ u kojem je glumila Čekićeva.

Povodom 22. aprila – Dana grada i 76 godina od oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, danas će u 11.00 časova, prilagođeno epidemiološkoj situaciji, u Banskom dvoru biti održana Svečana akademija.

Tim povodom, predsjedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću biće uručeno najveće gradsko priznanje „Ključ grada“ sa Poveljom „Počasni građanin grada Banjaluka“.

Nagrada Grada mladima biće uručena Biljani Čekić, čija je uloga u filmu „Dara iz Jasenovca“ dirnula mnoge.

Mondo/Srna