Naslovna Politika Bivši Dodikov savjetnik: Za Draška glasali Banjalučani koji idu na kafu u...

Bivši Dodikov savjetnik: Za Draška glasali Banjalučani koji idu na kafu u Zagreb

0

Srđan Perišić, bivši savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, tvrdi da su za gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića glasali Banjalučani koji vole da idu na “kafu” u Zagreb.

“Za Draška su glasali Banjalučani, koji su stradali u Drugom svjetskom ratu od genocida ustaša, a koji vole da idu na kafu u Zagreb. Dakle, oni su glasali”, rekao je Perišić, gostujući u emisiji jedne beogradske televizije.

Perišić je tokom emisije rekao i da je Milorad Dodik tokom posljednjeg razgovora u Sarajevu američkomm ambasadoru u BiH Eriku Nelsonu “jasno stavio do znanja da nema učlanjenja BiH u NATO, da se Srbi i Republika Srpska tome oštro protive”.

“To je on jasno rekao američkom ambasadoru. Ovome se to nije svidjelo”, kazao je Perišić.

Zanimljivo je da je tokom emisije Draška Stanivukovića optužio da je “pronatovski” čovjek, dok je za Dodika kazao da se žestoko protivi ulasku BiH u NATO.

Podsjetimo da je upravo potpisom Milorada Dodika, a ne Draška Stanivukovića ili bilo koga iz opozicije u Republici Srpskoj, BiH ušla u fazu učlanjenja u NATO.

To se desilo pred kraj 2019. godine kada je Milorad Dodik zajedno sa druga dva člana u Predsjedništvu BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem stavio potpis na Akcioni plan za članstvo BiH u NATO (ANP), koji je nazvan “Programom reformi”.

Taj dokument dostavljen je u sjedište NATO saveza u Briselu.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: