21.7 C
Banja Luka

Bivši odbornik SDS-a dobija posao u „Autoputevima RS“

BANJALUKA – Samostalni odbornik u Skupštini Grada Banjaluka koji je mandat osvojio na listi SDS-a Aleksandar Petković od nove godine će početi da radi u javnom preduzeću „Autoputevi RS“, saznaje CAPITAL.

Petković je polovinom februara ove godine napustio SDS i nastavio da djeluje kao samostalni odbornik u gradskoj skupštini, a 15. novembra ove godine pristupio je DNS-u Nenada Nešića.

Prema tvrdnjama našeg izvora, posao u „Autoputevima RS“, na čijem čelu je funkcioner SNSD-a Nedeljko Ćorić, Petković je dobio zahvaljujući posredovanju šefa banjalučkog SNSD-a Vlade Đajića.

„Đajić želi da obezbijedi Petkovićev glas u Skupštini Grada i da ga veže za skupštinsku većinu okupljenu oko SNSD-a. Da li je u tome uspio vidjeće se već prilikom prvog glasanja u gradskom parlamentu“, kaže naš izvor.

Aleksandar Petković nije ni potvrdio, ni negirao ovu informaciju.

Na pitanje da li je tačno da od 1. januara počinje raditi u „Autoputevima RS“ Petković je kazao da on to ne zna.

„Ako budem znao za to, ja ću vam reći. Kako da ja sada vama kažem da će se nešto desiti, a to se ne desi.  Ne želim prije nego što se bilo šta desi da o tome pričam, nebitno je šta je u pitanju“, kazao je Petković za CAPITAL.

Objasnio je da se on bavi poslovima koji su vezani za elektrostruku, ali nije ulazio u detalje.

„Čovjek se bori da sebi nađe poslove i postoji mogućnost da radim svugdje i privatno i ovako i onako“, naveo je on.

Na pitanje da li postoji mogućnost saradnje sa ovim javnim preduzećem Petković je rekao da „postoji mogućnost svakakve saradnje ne samo sa „Autoputevima RS“  već i za druge stvari“.

„Da li će se ta mogućnost ostvariti to ne znam. Kako vam ja mogu unaprijed reći nešto što ne znam“, kazao je Petković i dodao da su jedna stvar planovi ili dogovori, a druga ono što se stvarno i dogodi.

„Ne želim da unaprijed pričam o stvarima koje nisu definisane. U ovom trenutku vam ne mogu ništa reći“, zaključio je on.

CAPITAL

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here