Naslovna Republika Srpska Blagojević: Kao profesor, ne mogu biti protiv nagrade najboljim učenicima, ali mogu...

Blagojević: Kao profesor, ne mogu biti protiv nagrade najboljim učenicima, ali mogu i jesam protiv pokušaja njihove zloupotrebe

0

Da li nam to Dodik poručuje da je sada, još uvijek neformalno, i nadležnost obrazovanja prenesena na nivo BiH? Da li se to finansira iz budžeta srpskog člana Predsjedništva ili se možda radi o zloupotrebi OC „Jahorina“ kojim gospodari SNSD? Zanimljivo je da sada o najboljim učenicima „brine“ čovjek koji je, ne tako davno, poručio: „Možete biti najbolji student ili najbolji stručnjak u nekoj oblasti ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti, sve to može izgledati kao zabluda.” – poručila je Blagojevićeva.

Najava člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, da će najbolje učenike srednjih škola nagraditi vikendom na Jahorini, zanimljiva je utoliko što se ovakva inicijativa realizuje, gle čuda, baš u izbornoj godini i što su njom obuhvaćeni uglavnom punoljetni učenici, koji imaju pravo glasa. Kako nikome nije palo na pamet da nagradi i osnovce? Kao profesor, ne mogu biti protiv nagrade najboljim učenicima, ali mogu i jesam protiv pokušaja njihove zloupotrebe – rekla je Marina Blagojević, predsjednica Foruma žena i članica Predsjedništva PDP-a.

Blagojevićeva podsjeća da ni ova inicijativa nije u nadležnosti Predsjedništva BiH:

– Da li nam to Dodik poručuje da je sada, još uvijek neformalno, i nadležnost obrazovanja prenesena na nivo BiH? Da li se to finansira iz budžeta srpskog člana Predsjedništva ili se možda radi o zloupotrebi OC „Jahorina“ kojim gospodari SNSD? Zanimljivo je da sada o najboljim učenicima „brine“ čovjek koji je, ne tako davno, poručio: „Možete biti najbolji student ili najbolji stručnjak u nekoj oblasti ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti, sve to može izgledati kao zabluda.” – poručila je Blagojevićeva.

Blagojevićeva poručuje da je upravo takva politika mnoge stručake otjerala iz Republike Srpske, koji nerijetko rade i poslove za koje nisu školovani i koji su ispod nivoa njihovog obrazovanja:

– Državni aparat mora raditi da omladini obezbijedi sigurnu i dobru budućnost, a ne da pokušava da ih „kupuje“ izletima. I te izlete plaćaju njihovi roditelji, kroz namete koje daju državi, a ne Milorad Dodik. Tim istim roditeljima treba obezbijediti dovoljno visoke plate kako bi njihova djeca mogla sama birati da li će i gdje će provoditi vikende. To je sistem za koji se zalažemo, sistem koji ćemo graditi veoma brzo, kada ovu sitnu, licemjernu i šibicarsku politiku Dodika i SNSD-a pošaljemo u prošlost – rekla je Blagojevićeva.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube