21.7 C
Banja Luka

Blokirana firma koja gradi garažu UKC-a, Vlada im dužna 3,5 mil. KM

Poslovni računi firme „Marković invest R.M.“ iz Laktaša, koja kod Univerzitetsko – kliničkog centra u Banjaluci gradi garažu vrijednu 42 miliona maraka su blokirani, zbog čega su radovi svedeni na minimum.

Potvrđeno je to za CAPITAL iz ovog preduzeća iz kojeg poručuju da je glavni razlog za blokadu dug koji prema njima ima Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, a koje uveliko kasni sa svojim obavezama.

Naime, kako su nam kazali, nije im plaćeno pet tranši vrijednih oko 3,5 miliona maraka.

„Mi vraćamo kredit banci koji smo digli kako bi gradili objekat, a vraćamo ga od novca koji nam se uplaćuje. Kako se sa uplatama kasni, došli smo u blokadu“, poručuju oni.

Navode da radove nisu prekinuli, ali i napominju da bi dalja blokada mogla prolongirati rok završetka koji je bio planiran za 1. septembar ove godine.

„Imamo avansno plaćenog materijala, ali to neće dugo potrajati. Podizvođači su obustavili radove“, kažu u preduzeću  „Marković invest R.M.“.

Inače, investitor ovog objekta je UKC Banjaluka. Direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Đajić nije odgovarao na naše pozive.

Kako nezvanično saznajemo prema ministarstvu je iz UKC-a upućena urgencija vezana za plaćanje, ali do momenta objave ovog teksta nikakvog odgovora nije bilo.

U kontakt nismo uspjeli stupiti ni sa resornim ministrom Alenom Šeranićem.

Podsjećamo, izgradnja garaže je počela u junu 2020. godine, a dogovoreno je da se plaćanje vrši u 50 jednakih rata.

Riječ je o prvoj fazi, koja obuhvata garažu sa 2.500 parking mjesta na četiri etaže, dok će se u drugoj fazi graditi komercijalni sadržaji.

(Capital)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here