26.7 C
Banja Luka

Petrović: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

– Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove tri godine i četiri mjeseca mi smo se zadužili 0 KM. Za to vrijeme smo morali da vratimo preko 24 miliona KM“, rekao je Petrović.

“Uradili smo mnogo toga u Bijeljini od lokalnih izbora 2020. godine. Zatekli smo ogromne gubitke koje smo vratili bez ijedne marke zaduženja“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u emisiji MAT BN televizije.

Nakon prošlih lokalnih izbora u Bijeljini, kaže Petrović, sačekali su nas ogromni gubici u gradskoj kasi, kriminal i korupcija u javnim preduzećima i administraciji.

Dodaje da su radili i gradili i to sve iz lokalnog budžeta

„Ono što je posebno važno, sve je to urađeno bez ijedne marke zaduženja. Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove tri godine i tri mjeseca mi smo se zadužili 0 KM. Za to vrijeme smo morali da vratimo preko 24 miliona KM“, rekao je Petrović.

– Uvijek smo bili spremni na saradnju sa vlastima na republičkom nivou, ali smo nailazili na zatvorena vrata. Do sada smo kandidovali skoro 42 miliona KM vrijednosti projekata prema Vladi Srpske za Bijeljini, a dobili smo jednu veliku nulu, tvrdi Petrović.

„Sad je izborna godina, a s obzirom na to da republičkoj vlasti, SNSD-u i koaliciji „Pokradimo Bijeljinu“ ne valja gradonačel,nik sad imaju priliku, a ja ih pozivam da zabodu ašov, lada kažu da im je Bijeljina jako važna i da krenemo velikim projektom.

Naravno, toga nema, prvo jer je republička kasa prazna, drugo jer su veoma su sujetni, a treće jer njih Bijeljina ne interesuje. Oni gledaju gradski budžet i prirodne potencijale i resurse Bijeljine  plijen iz kojeg bi mogli da izvuku dodatna finansijska sredstva ne bi li se još više obogatili“, kategoričan je Petrović.

Velika zahvalnost Srbiji za izgradnju auto-puta do Bijeljine

“Bijeljina je poptuno zaobiđena od institucija Srpske, a kako se vlast odgovorno ponaša prema svojim građanima, ali i nama iz Srpske, vidimo na primjeru Srbije kojoj dugujemo ogromnu zahvalnost zbog ulaganja u Srpsku“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u emisiji MAT BN televizije.

„Želim da iskažem veliku zahvalnost našoj matici Srbiji za izgradnji auto-puta Beograd – Bijeljina čija gradnja ide dobrom dinamikom. Važno je istaći da, da nema Srbije, ta dionica auto-puta od Kuzmina do Bijeljine se nikako ne bi ni gradila jer se finansira novcem građana Srbije.

To treba stalno ponavljati jer na sve ove argumente naša vlast, nakaradni režim u Srpskoj, ćuti zato što nema nijedan kontraargument“, jasan je Petrović.

Glavna politika privrednog razvoja treba da potiče sa republičkog nivoa i bude okrenuta prema investitorima, kao što je to slučaj u Srbiji, kaže dalje Petrović, dodajući da tako nije u Srpskoj.

„Kod nas toga nema jer investitori u Srpskoj prepoznaju kriminal, korupciju i reketiranje i zato bježe odavde i odlaze u Srbiju. Srbija koristi svoje prilike, zapošljava ljude koji ostaju na svojim ognjištima. Zato ovu vlast treba mijenjati jer samo žele ono što puni njihove džepove, pohlepni su i nikad im nije dosta.

Treba da pitamo građane da raskrste sa tim da li žele lopove koji su odavde otjerali na hiljade građana i poharali Srpsku ili su za promjene da bi strani i domaći investitori drugačije gledali na nas“, stav je gradonačelnika Bijeljine.

On naglašava da su domaći privrednici dobri samo onda kad im treba povećati republičke namete kako bi se što više novca slilo u republičku kasu, bez vraćanja novca i ulaganja u privredni razvoj kao što se to radi u Srbiji.

(BN) Foto: BN

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here