28.7 C
Banja Luka

BODIROGA PITAO AMIĐŽIĆA: Ko je sada asistent OHR-A?

„Ministar finansija i trezora BiH, Srđan Amiđić, pre nekoliko dana trijumfalno je izjavio da su asistenti OHR-a oni koji nisu glasali za Nacrt izbornog zakona Republike Srpske. Juče smo čuli od predsednice Centralne izborne komisije BiH, Irene Hadžiabdić, da je problem vezan za finansiranje izbora rešen zahvaljujući odluci Ministarstva finansija i trezora BiH, tj. Srđana Amiđića, koji je sproveo odluku Kristijana Šmita.Ko je sad asistent OHR-a?“, poručio je potpredsednik SDS-a Ognjen Bodiroga koji je takođe poslanik u NSRS.

Vladajuća garnitura na čelu sa SNSD-om, ističe on, vrlo je hrabra – ne zato što se ničega ne boji već zato što se ničega ne stidi.

„Tako nam Amiđić juče bezobrazno kaže da počnemo čitati i da je budžet kao prošlih godina. Prošla godina nije bila izborna, a institucije BiH se privremeno finansiraju na osnovu budžeta 2023. godine. On je postupio po Šmitovom Zakonu o finansiranju institucija BiH i odobrio traženi novac CIK-u. Politika koju sprovodi SNSD nije ništa drugo nego manipulacija narodom i neodgovornost prema svojoj zemlji koja se zasniva na 50% laži i 50% mašte“, kaže Ognjen Bodiroga.

Posle brutalnog kršenja zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, nabrojao je on:“Posle snažnih referenduma, osnivanja Vojske Republike Srpske, Agencije za lekove, Uprave za indirektno oporezivanje, ‘hapšenja turiste Šmita’, došli su u fazu da ispod tepiha sprovode nametnute zakone i zaklinju se da to nisu uradili. Kao što je nekada Milorad Dodik bio ‘sveži dah vetra na Balkanu’, tako je današnja vladajuća garnitura na čelu sa SNSD-om skup manipulatora, bezobzirnih i neodgovornih političara koji lažu svoj narod i vode ga u bedu i siromaštvo.“

„Maske su pale po ko zna koji put, SDS u svojoj DNK ima odgovornost prema srpskoj naciji i spreman je da žrtvuje sebe za Republiku Srpsku. Vladajuća garnitura na čelu sa SNSD-om to definitivno nije. Oni su spremni da žrtvuju Republiku Srpsku za svoj komoditet i da sačuvaju nezakonito stečene milione“, zaključio je Bodiroga.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here