Naslovna Politika Bodiroga: Skupštinska većina u Foči gleda samo lični interes

Bodiroga: Skupštinska većina u Foči gleda samo lični interes

0

Opština Foča je primjer kako rukovodstvo SNSD-a gleda samo svoj interes, zanemaruje i najugroženije kategorije stanovništva zarad svog interesa, naglasio je odbornik SDS-a Ognjen Bodiroga.

To se najbolje vidjelo na usvajanju Budžeta za 2022. godinu gdje aktuelna vlast u Foči na čelu sa snsd-om nije usvojila ni jedan amandman koji je predložio klub SDS-a, a predložili smo ih za dobrobit naše zajednice.

Pošto je plata načelnika opštine Milana Vukadinovića oko 4 200 km, predsjednika skupštine Srđana Draškovića oko 3 700 km i zamjenice načelnika Vesne Rašević oko 3 400 km, predložili smo smanjenje njihovih plata za 1 000 km u neto iznosu, a da se višak tih sredstava iskoristi kao jednokratna pomoć porodiljama za svako rođeno dijete, kazao je Bodiroga.

Opština Foča ne daje jednokratnu novčanu pomoć za prvo i drugo dijete, a predložili smo smanjenje plate jer je plata načelnika opštine veća od npr. plate premijera Crne Gore i od gradonačelnika Beograda, naglasio je Bodiroga.

Pošto je skupštinska većina na čelu sa snsd-om izglasala povećanje odborničkog paušala za 40 km, mi smo predlagali da se smanji za taj iznos odbornički paušal i da se taj novac proslijedi za studentske stipendije.
Svi odbornici SNSD-a rade u državnim firmama, a sebi povećavaju odbornički paušal, rekao je Bodiroga.

Takodje i da se ukine naknada odbornicima koji su svjedoci na vjenčanju od 50, odnosno 30 Km, i da se ta sredstva preusmjere na pronatalitetnu politiku.

Sa OK festa da se skine 20 000 km i da se izvrši relokacija tih sredstava udruženju penzionera, jer udruženje penzionera ima isti budžet kao i azil za životinje.

U Foči ima oko 4 000 penzionera, a od Ok festa opština Foča skoro nema ništa jer skoro sva dobit ide u Banja Luku, rekao je Bodiroga.

VIJESTI SRPSKE