Naslovna Izdvajamo Bogdanović žestoko odgovorio Piksiju: Nek se sjeti jezera u Makedoniji, nekoliko trenera...

Bogdanović žestoko odgovorio Piksiju: Nek se sjeti jezera u Makedoniji, nekoliko trenera i ljubavnica

0

Rade Bogdanović (53), nekadašnji nogometaš Željezničara, odgovorio je na izjavu selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija (58) koji je poručio da ga ne poznaje, nakon što ga je prethodno Bogdanović kritikovao.

U nedavnom intervjuu Bogdanović je istakao da je zaprepašćen saznanjem da je mjesečna plata Dragana Stojkovića Piksija navodno 120.000 eura, uprkos tome što je na Mundijalu u Kataru reprezentacija Srbije doživjela debakl i teškom mukom izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

Prilikom gostovanja na „K1″ voditeljka je zamolila selektora Stojkovića da prokomentariše prozivke Radeta Bogdanovića, a Piksi je začuđeno pitao:“Ko je taj?“

Nakon svega, Bogdanović je u razgovoru za TV Una podsjetio Piksija ko je.

„Pošto je Piksi rekao da ne zna ko sam, ja ću se predstaviti. Rodom sam iz Sarajeva, od oca Slobodana i majke Nade. Rođen u općini Novo Sarajevo, porijeklom iz sela Tilava“ rekao je Bogdanović, koji je zatim ispričao kada je upoznao Piksija.

„Pošto je rekao da me ne poznaje, ja ću mu reći kako me poznaje. Mjesec dana prije nego što je pobjegao iz Srbije, došao je u Makedoniju, na Dojransko jezero da polaže profi licencu kako bi otišao u Japan da bude trener. Polagao je po skraćenoj i privilegovanoj proceduri, a ja sam igrom slučaja bio polaznik trenerske struke. Ima jedan detalj koji mogu da povežem u tom vremenu kako funkcioniše Fudbalski savez Srbije i kako se dobijaju licence“, rekao je Bogdanović i dodao:

„Velika je Srbija, ali mnogo mala da bi se organizovala škola u Srbiji, pa su otišli u Makedoniju. Njih 6-7 trenera i 3-4 ljubavnice. Bili smo dole na tom jezeru i tada je došao Piksi. Bio je smješten preko puta moje sobe. Taj dan kada je došao otišao je da se tušira. Niko mu nije rekao da nemamo vode preko dana jer je restrikcija. Onda Piksi izlazi iz sobe, peškir oko struka, na glavi mu pjena od šampona, jedno oko zatvoreno, na drgo škilji i pita me: ‘Bogdane, ima li tople vode’. Ja mu kažem: ‘Piksi nemamo tople vode, imamo restrikciju od 8 do 6 uveče, morat ćeš hladnom da se tuširaš’. Vrlo dobro znam da on mene zna. A onda je dobio licencu po skraćenoj proceduri. Mentora je sam odabrao, bio je iz Francuske. Nije da da mu mentor bude čovek koga su zvali Svinja. Tako da mislim da on mene poznaje“, poručio je Bogdanović.

Bogdanović je važio za jednog od najtalentovanijih igrača Željezničara krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Debitovao je sa 17 godina, a po izbijanju rata 1992. godine je napustio Grbavicu i otišao u Južnu Koreju. Vrhunac karijere doživio je u sezoni 1997/1998. kada je potpisao za Atletico Madrid.

Također, od 1998. do 2002. je nastupao za njemački Werder, a danas je jedan od najpoznatijih nogometnih analitičara u regionu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube