Naslovna Najnovije Borci su u pravu, vlast mora riješiti njihove probleme!

Borci su u pravu, vlast mora riješiti njihove probleme!

0
Predsjednik SDS-a Mirko Šarović

Borci su danas rascjepkani u 17 kolona. Kada su zajedno njihov glas je jači i mogu da ostvare svoja prava. Ovako uvijek se traže one krtice koje neće i koje imaju separatne interese i to je loše….

„Opozicioni poslanici su izašli danas pred borce ispred Narodne skupštine Republike Srpske kako bi im rekli: – Da, treba posebna sjednica i smatramo da su vaši zahtjevi opravdani. Izašli smo danas sa njima jer su NSRS i sve institucije zatvorene bez mogućnosti da javnost u tome učestvuje. Nisu dozvolili posebnu sjednicu i zato smo danas stali uz njih jer smtramo da su zahtjevi boraca opravdani“, kazao je predsjednik SDS Mirko Šarović, reagujući na današnje proteste boraca u Banjaluci.

„Mi razumijemo sve brige njih i njihovih porodica i smatramo da je izvodivo i realno iz budžeta obezbjediti tih 5 KM po mjesecu učešća u ratu za borački dodatak koliko oni traže. To je njihov zahtjev i to su njihova prava koja im pripadaju. Kao i pravo na stambeno zbrinjavanje, zapošljavanje i njih i predstavnika porodica  palih boraca a znamo koliko je sada neselektivno zapošljavanje“, kazao je Šarović.

On je dalje naveo da preko 20 hilajada invalida rata danas prima samo od 30 do 100 KM na mjesečnom nivou!

„Znate li da na prvi posao danas čeka čak 1660 djece poginulih boraca. To se više ne smije i neće dopustiti!“, kazao je Šarović.

On se osvrnuo i na rascjepkanost boračkih organizacija.

„Prije nekoliko godina boračka organizacija je bila jedinstvena sa društvenim statusom koji inače treba da ima. Danas su rascjepkani u 17 kolona. Kada su zajedno njihov glas je jači i mogu da ostvare svoja prava. Ovako uvijek se traže one krtice koje neće i koje imaju separatne  interese i to je loše. Ako vi idete u 17 kalona onda idete sa slabim adutima. Vlast ih je rascjepkala da bi pojedine mogla da ih koristi u stranačke svrhe“, kazao je Šarović.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube