Naslovna Najnovije Višković krivi druge, a SNSD blokirao ukidanje akciza!

Višković krivi druge, a SNSD blokirao ukidanje akciza!

0

Nakon što je predsjednik Vlade Republike Srpske i potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković rekao da bi, u slučaju da Republika Srpska ima samostalnost akcize na gorivo bile ukinute, reagovali su predstavnici opozicije. Kažu da su ovakve izjave neprimjerene jer je upravo SNSD zakočio ukidanje akciza na naftne derivate.

Nekoliko mjeseci nakon obećanja da će građani plaćati jeftinije gorivo, Radovan Višković sada kaže smanjenje cijene kroz ukidanje akciza u trenutnim okolnostima nije izvjesno.

Krajnje je neprihvatljivo da za enormne cijene goriva Višković optužuje druge, kažu predstavnici opozicije, jer je kako navode, upravo SNSD zaustavio ukidanje akciza na gorivo.

Iz Srpske demokratske stranke je poručeno da bi Viškovićeva izjava bila smiješna da nije u pitanju stav premijera Republike Srpske i visokog funkcionera SNSD-a – stranke koja čini parlamentarnu većinu na nivou Bosne i Hercegovine.

Cijene goriva na benzinskim pumpama mjesecina nekontrolisano rastu, a predviđanja kažu da će uskoro dostići i 4 konvertibilne marke za jedan litar.

I dok zemlje u regionu uvode brojne mjere kako bi drastičan skok cijena bio usporen, u BiH nije urađeno ništa u cilju zaštite građana  od nekontrolisanog divljanja cijena.

(BN/M.Kovač)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube