22.7 C
Banja Luka

Borcima otkazi, dezerteri naprijed!

Slučaj Ilije Mastilovića iz Trebinja koji je bio zaposlen u Agenciji za strance BiH po svemu je sramotan, jer se radi o osobi koja je sa 16 i po godina dobrovoljno stupila u redove VRS, pri čemu je i otac četvero djece.

Naime, Mastilović je bio zaposlen u pomenutoj agenciji na određeno vrijeme, ali je novi direktor Žarko Laketa smatrao da nema razloga da mu produži radni odnos i raskinuo mu je ugovor o radu.

Možda da se i zanemari činjenica da je Mastilović vrlo principijelan opozicionar iz redova SDS u Skupštini Trebinja, kao i da je Laketa kadar SNSD, što je po logici SNSD već dovoljan razlog za politički revanšizam, ali je nedopustivo ignorisati činjenicu da se radi o jednom uzornom borcu VRS, iskrenom patrioti i osloncu jedne višečlane porodice. Dok smo u isto vrijeme svjedoci i zapošljavanja i kadriranja onih koji rata nisu ni vidjeli, a mnogi ni fakultetskih klupa, iako su sa diplomama fakulteta zasjeli na važne pozicije.

Krajnje je vrijeme da se zapitamo da li mi kao društvo ovakvim postupcima uopšte imamo budućnost i koji su razlozi da se ljudi sa ovakvim karakteristikama nađu na margini tog istog društva?

Politika ucjena i pritisaka svake vrste koju je inaugurisao SNSD mora imati granicu, a posebno slični slučajevi koji im ne služe na čast, ako ta riječ ovdje ima ikakvog smisla.

Na pitanje Istoka Iliji Mastiloviću kako se osjeća samo je kratko odgovorio: „Preživjeće se nekako!“

Zaista smo dotakli dno!

ISTOK

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here