22.7 C
Banja Luka

Borcima prekipjelo “Ili jeftinija struja, ili izlazimo na ulice”

Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata traže od Vlade Republike Srpske da uvede subvencije za plaćanje struje socijalno najugroženijim kategorijama, među kojima je, kako ističu, ogroman broj bivših boraca VRS.

Ukoliko nadležni ne izađu u susret njihovim zahtjevima, ratni veterani poručuju da su spremni preduzeti radikalne korake kako bi zaštitili egzistenciju onih koji su, kako ističu, najzaslužniji za stvaranje i odbranu Srpske.

Potpredsjednik Udruženja “Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata RS”, Nedeljko Klincov, za Srpskainfo kaže da su bivši borci ogorčeni zbog odluke vlasti da im prva novogodišnja “čestitka” budu skuplji računi za struju.

– Posebno je nevjerovatno to da se u cijeloj priči nigdje ne pominju subvencije ili neke druge olakšice za socijalno najugroženije. Činjenica je, ali i velika bruka ovog društva, da se među najugroženijima nalaze upravo bivši borci. Veliki broj ratnih veterana jedva sastavlja kraj s krajem, ljudi su bolesni, nemaju dovoljno novca da sebi kupuju ni lijekove, a sada će morati da plaćaju skuplju struju i to na isti način kao oni koji imaju milione!? To je skandalozno – kaže Klincov za Srpskainfo.

Dodaje da bi već krajem sljedeće sedmice veterani odbrambeno-otadžbinskog rata, na sjednici Predsjedništva udruženja, trebalo da zauzmu konkretne stavove oko daljih koraka ukoliko vlasti ne pronađu način da socijalno najugroženiji borci dobiju olakšice prilikom obračuna plaćanja troškova električne energije.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here