23.7 C
Banja Luka

Borenović režira igrani film „Draško protiv Dodika“

Nakon što je naišao na mnogobrojne pozitivne reakcije gledalaca na društvenim mrežama na kojima je prikazao kratki dokumentarni film o sebi, predsjednik PDP-a Branislav Borenović riješio je da režira svoj prvi igrani film u kome će glavnu ulogu igrati zamjenik predsjednika PDP-a i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

„Draško mi je rekao: baš je dobar ovaj film o tebi, možeš li da napraviš jedan takav o meni, ali da bude još bolji i uvjerljiviji? Naravno da mogu, odgovorio sam Drašku: em znam čovjeka odlično, em znam da napravim film. Ja sam već predao svoj sinopsis Mladenu Ivaniću, koji će napisati scenario, a ja ću režirati!“, otkrio je Borenović u objavi na svom „Iks“ nalogu.

„To će biti film u duhu najboljih špageti vestern ostvarenja, sa snažnom metaforom. Draško je u glavnoj ulozi mladog šerifa koji je za kratko vrijeme uveo red i zakon u Banjaluci, velikom gradu na Divljem zapadu: on se žestoko bori da iskorijeni bezakonje i urbanistički haos i zauzda bolesne ambicije Milorada Dodika, koji je otjelotvorenje zla preko svoje osovine koju čine razuzdani revolveraši i ulickani, pohlepni biznismeni koji pljačkaju grad i maltretiraju poštene građane na razne načine. Dodik, naravno, ne živi u Banjaluci već na svojoj raskošnoj hacijendi u blizini grada i gospodari gotovo polovinom Divljeg zapada: Dodik najprije šalje te svoje biznismene Drašku da mu se uvuku pod kožu i da ga obasipaju najskupljim poklonima, kako bi od Draška isposlovali dozvole da izgrade grad po svojoj nakaradnoj mjeri, ali ih Draško sve redom odbija! Onda Dodik lično dolazi kod Draška i nudi mu tajni dil: da ga podrži na izborima da obnovi mandat na mjestu gradskog šerifa, a da Draško zauzvrat Dodikovoj osovini zla dozvoli da izgradi novi salun, raskošnu javnu kuću i nekoliko veleljepnih objekata u centru grada, ali Draško lupi šakom o sto, sve to odbije, hladno odbrusi Dodiku u lice ‘idi dođavola’ i odjaše na svom konju u noć!“, ukratko je prepričao Borenović dio sadržaja svog filma.

„Naravno, na kraju filma Draško pobjeđuje na izborima za gradskog šerifa, ali tome prethodi komplikovan zaplet koji se dijelom odvija u trouglu koji čine njegovi odani saradnici, lažni prijatelji i unutrašnji neprijatelji. Neki naši funkcioneri su već potvrdili da će u filmu glumiti sami sebe, poput, recimo, našeg iskusnog glumačkog veterana Milanka Mihajilice ili Smiljane Babić-Moravac, koja će dobiti ulogu koju je imala ‘Ani Četiri Pištolja’ u stripu o ‘Malom rendžeru’. Ova autentična starica koja govori šarolikim jezikom, u filmu štiti Draška sa svoja četiri glavna aduta, metaforički: znanjem, zvanjem, pozvanjem i poštenjem! Sa Igorom Crnatkom i Milkom Grmušom još pregovaram da glume sami sebe u filmu, a ako pregovori ne uspiju, ja i Draško ćemo morati da nađemo neke zamjene za njih. Ne mogu sada sve da vam otkrijem, jer onda nećete htjeti da gledate film, koji će, garantujem, biti veoma uzbudljiv: Draška će u filmu glumiti sam Draško, a rekao mi je da će on, preko nekih svojih veza, ponuditi pozamašan honorar Dodiku da glumi samog sebe. Ako Dodik odbije, Draško je rekao da će on glumiti i Dodika, s tim da onda moramo angažovati najbolje majstore šminke i stiliste koji će urediti Draška da u tim scenama što više liči na Dodika. A Draško je Dodikov scenski nastup već uveliko savladao! Biće to pravi filmski spektakl, za koji će nam trebati i veliki broj statista, a mi ih u PDP-u nemamo dovoljno, pa zato pozivam sve članove i simpatizere SDS-a, Narodnog fronta i Liste za pravdu i red da se prijave da statiraju, a mi ćemo među njima odabrati najbolje. Živjeli, do gledanja filma!“, poručio je Borenović.

Tekst je satiričnog karaktera/Buka Magazin

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here