Naslovna Najnovije Borenović, Šarović i Vukanović predali krivičnu prijavu: Prvoosumnjičeni Milorad Dodik

Borenović, Šarović i Vukanović predali krivičnu prijavu: Prvoosumnjičeni Milorad Dodik

0

U podnesenoj krivičnoj prijavi nalaze se imena 176 lica.

Predsjednici PDP-a, SDS-a i Liste za pravdu i red, Branislav Borenović, Mirko Šarović i Nebojša Vukanović, te potpredsjednica PDP-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske na ovogodišnjim izborima Jelena Trivić predali su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivične prijave protiv više stotina lica zbog krivičnog djela izborne krađe.

Po izlasku iz zgrade državnih pravosudnih institucija obratili su se novinarima.

„Ovom prijavom smo obuhvatili 176 lica, a prvoosumnjičeni je Milorad Dodik. Očekujemo da Tužilaštvo BiH stane u kraj izbornim krađama. Mi smo i u petak određeni dio prijavi predali i u tužilaštvu u Republici Srpskoj, tako da ovdje ima posla za sve institucije. Prijave se odnose na trgovinu mjestima u biračkim odborima, gdje su stranke s fiktivnom članovima ostvarivale kontrolu izbornog procesa. Ogromne krađe su bile, samo nam nije jasno kako su sve išle na štetu Jelene Trivić“ istakao je Borenović.

Šarović smatra da je ovo ozbiljan trenutak za cijelo društvo.

„Vjerujemo u brzu reakciju nadležnih organa,jer je očigledno da se radi o krađi do sad nezabilježenih razmjera. Sada se u svakom mjestu gdje SNSD ima većinu išlo da se promijeni volja birača na štetu Jelene Trivić“, naveo je Šarović.

Vukanović, ipak, ne vjeruje u reakciju pravosuđa.

„Da pravosudni sistem funkcioniše mi danas ne bi bili ovdje. Ova zgrada iza nas, kao i većina pravosudnih institucija nisu ništa do protočni bojler. Mi ciklično podnosimo prijave a one se stavljaju u fioke. Vjerujem da će tako biti i ovog puta“, poručio je Vukanović.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube