Naslovna Najnovije Da li je Ćamil Duraković radio za Dodika na izborima?

Da li je Ćamil Duraković radio za Dodika na izborima?

0

U krivičnoj prijavi opozicije za krađu na Opštim izborima u BiH koju su danas predali Tužilaštvu, nalazi se i nezavisni kandidat za potrpedsjednika Republike Srpske Ćamil Duraković koji je navodno preko svojih biračkih odbora u Doboju i Zvorniku, pomogao Miloradu Dodiku u izbornoj trci za predsjednika Republike Srpske.

Duraković je poručio da je na ova pitanja već odgovarao Centralnoj izbornoj komisiji.

”Zbog ove enormne dreke koju provodi opozicija u Srpskoj, našao sam se na nekakvoj listi na kojoj sam optužen ili osoba protiv koje je podnesena krivična prijava. Razmišljao sam šta bi to moglo biti, a na kraju sam zaključio jer mi je i sam CIK poslao dva upita. Jedan se odnosio na Zvornik, a drugi na Doboj“, kaže Duraković.

Upiti su bili kako kaže, po prijavi opozicionih stranaka, to je kako su se u ime nezavisnog kandidata Ćamila Durakovića, tamo našla neka imena osoba srpske nacionalnosti i kako je moguće da su to osobe članovi nekih stranaka.

„Međutim, ono što oni ne znaju, a ja sam taj odgovor već dao CIK-u, jeste da ja nisam imao kapacitete kao nezavisni kandidat da pokrijem cijelu teritoriju Republike Srpske, sve gradove i opštine, kako i da ja lično, iako mi zakon to mogogućava, mogu delegirati članove svojih Biračkih odbora.

Šta sam ja uradio, kao politički aktivista, nezavisni kandidat, na ovim izborima davao sam punu podršku Pokretu za državu,kao projektu. I shodno tome ja sam njima i dao moja ovlaštenja kako bi oni pokrili teriotorij cijelog entiteta i zaštitili integritet izbora“, dodao je.

Istakao je da je osoba u Doboju, ovlaštena da bude u Biračkom odboru, osoba koja je pratila izborni proces, bila kandidat Pokreta za državu na izborima, a koji je on podržao.

“Ona je na mojoj listi ovlaštenih osoba  za delegiranje. To je Nirvela Janković, ja osobu ne poznajem, ali je osoba bila na listi Pokreta za državu za Narodnu skupštinu ili je bila na listi za državni parlament. U Zvorniku je bio Haris Mehidić, To su osobe koje su ovlaštene da u ime mene to rade. Ja to nisam radio uopšte, zašto sam kao politički subjekat se tu našao“, smatra on.

 (N1)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube