22.7 C
Banja Luka

Boriša Simanić: Republika Srpska je moja kuća

Kao i sport, tako je i život pun preokreta i neočekivanih rezultata, a jedna takva životna priča je i srpskog reprezentativca Boriše Simanića.

Nekoliko teških, neizvjesnih mjeseci po završenom Svjetskom prvenstvu na Filipinima činili su se kao godine, kao beskonačne petlje, ali on je tu i košarku nema namjere da napušta.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, FMP-a i Mege, sada Saragose, ističe da oporavak ide kako treba, ali da povratak na teren još uvijek ne može da se očekuje, jer je za takav korak još uvijek je rano.

“Oporavak ide odlično. Prošlo je dosta vremena, još uvijek nisam spreman za trening, ali nadam se da ću uskoro biti i da ću se vratiti“, kazao je Simanić.

Reprezentativac Srbije je bio gost na Izboru najboljih sportista Republike Srpske, gdje mu je uručena plaketa za sportski poduhvat godine. Zahvalnost, ali i oduševljenje nije krio, pogotovo jer to dolazi iz “njegove“ Republike Srpske.

“Želeo bih da se zahvalim Vladi Republike Srpske i Glasu Srpske što su mi dodijelili ovako divno priznanje“, rekao je Simanić.

Foto: Velibor Tripić
Foto: Velibor Tripić

Simanić se vratio u Republiku Srpsku, gdje je odrastao. Iako je rođen u Ljuboviji, veći dio svog djetinjstva je proveo u Bratuncu, gdje je napravio i prve košarkaške korake.

“Osjećam se kao kod kuće. Tu sam odrastao i uvijek je lepo vratiti se među svoje ljude“, istakao je srpski košarkaš.

Podsjećamo, poslije napuštanja Srbije, nakon završene epizode sa Zvezdom, FMP-om i Megom, Simanić je jedno vrijeme boravio i u SAD, gdje je tokom Ljetne lige nastupao za Jutu. Ipak, nije uspio da se izbori za ugovor u najjačoj ligi svijeta, pa je odlučio da se vrati u Evropu. Karijeru je nastavio u ACB ligi, tačnije u ekipi Saragose, gdje je pokazivao izuzetne partije sve do teške povrede na ovogodišnjem Mundobasketu.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here