Naslovna Republika Srpska Borislav Otović i Anđelina Regoje najbolji sportisti opštine Istočna Ilidža

Borislav Otović i Anđelina Regoje najbolji sportisti opštine Istočna Ilidža

Džudistkinja „Sparte“ Anđelina Regoje i fudbaler „Famosa“ Borislav Otović izabrani su večeras za najbolje sportiste u opštini Istočna Ilidža za 2020. godinu.

Pored Otovića i Regoje, na današnjoj manifestaciji izbora sportiste godine, titulu najuspješnijeg kluba u 2020. godini dobio je Džudo klub „Famos“, koji je na zvaničnim takmičenjima Republike Srpske osvojio 11 titula šampiona, 12 vicešampiona i 21 treće mjesto.

Najuspješniji sportski novinar je Bojan Govedarica, najuspješniji sportski radnik Bojan Mičić, aktuelni sportski direktor kluba borilačkih vještina „Ratnik“ i najuspješniji sportski trener Željko Šiljegović, koji je trener seniorske reprezentacije BiH u džudu.

Perspektivni sportisti opštine Istočna Ilidža za 2020. godinu su: Vilijan Veletić (DžK „Famos“), Anđela Vico (DžK „Sparta“), Lazar Lalović (DžK „Sparta“), Vladan Gavrilović (Karate klub „Igman“), Aca Kutlača (OFK „Kasindo“), Ivan Gogić (KMF „Tango“), Marko Đurić (FK „Famos“), David Kuljanin (Klub realnog aikida „KGB“), Nastasija Racković (Tekvando klub „Tigar“), Nadojan Griset (Klub borilačkih vještina „Ratnik“), Nikolina Mrković (OKK „Igman“), Filip Sikima (RK „Igman“), Kaća Šarenac (Smučarski klub „Igman“), Vuk Vakić (Klub vodenih sportova „Mladost“) i Goran Mijić (Omladinski šahovski klub „Mat“).

Načelnik opštine Marinko Božović čestitao je nagrađenim sportistima, sportskim kolektivima, radnicima i sportskim novinarima, ističući da su upravo oni najbolji ambasadori opštine Istočna Ilidža.

– Sigurno da smo uvijek bili tu za sve sportiste, za svako takmičenje i za sve sportske radnike, sve one koji puni entuzijazma imaju i snage i volje, i energije da se bore u ovim teškim vremenima i ostvaruju zapažene rezultate na svim takmičenjima širom Republike Srpske, regiona i svijeta – rekao je Božović.

Božović je zahvalio sportistima na dostignućima i izrazio nadu da će se uskoro na teritoriji ove opštine održavati regionalna, republička i državna tamičenja, na kojim redovno učestvuju svi ovi sportisti.

Слика