Naslovna Društvo Bratstvo Salatića doniralo 150 izdanja Narodnoj biblioteci u Nevesinju

Bratstvo Salatića doniralo 150 izdanja Narodnoj biblioteci u Nevesinju

0

Bratstvo Salatića koje je ovaj vikend tradicionalno obilježilo porodični skup u Bijeloj Rudini kod Bileće, doniralo je 150 izdanja knjiga JU Narodna biblioteka u Nevesinju.

Najveći donator knjiga bio je Milosav Salatić, čovjek koji se čitav svoj radni vijek bavio izdavaštvom u Beogradu a donaciju su u ime porodice Salatić predali njegova kćerka Milica i bratić Stevan Salatić.

Ova donacija predstavlja značajan doprinos Narodnoj biblioteci u Nevesinju i kako kažu u porodici Salatić gest je zahvalnosti svome gradu iz koga su u bijeli svijet otišle mnoge generacije Salatića koje su razvijale znanja koja su primarno stekli u obrazovnim i kulturnim ustanovama u Nevesinju.

Porodica Salatić je ovaj vikend organizovala skup bratstva u Bijeloj Rudini kod Bileće gdje se okupilo više od 100 bratstvenika iz Hercegovine, ali i Beograda, Banjaluke, Novog Sada, Apatina, Vranja, Glavatičeva, Gajdobre, Vranja i Lucerna.

Život ih je raselio svuda po svijetu ali tradicionalno Salatići se svake druge godine okupe u Hercegovini i proslave skup zajedno.

U mjestu Bijela Rudina odakle su prvobitno i krenuli u bijeli svijet, bratstvo Salatića gradi crkvu posvećenu Svetom Arhanđelu Gavrilu u kamenu čime žele da trajno ostave trag da su krenuli iz Hercegovine i da će se Hercegovini vječno vraćati.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube