Naslovna Najnovije Bravo Milice! Osigurala novu medalju za Srbiju, slijedi borba za zlato

Bravo Milice! Osigurala novu medalju za Srbiju, slijedi borba za zlato

Pobejdom nad Alteom Loran iz Francuske sa 7:5 srpska reprezentativka Milica Mandić plasirala se u finale olimpijskog turnira u tekvondou, u kategoriji preko 67 kilograma. Borba za zlato od 14.30.

Prva runda bila je veoma oprezna na obje strane – malo pravih udaraca, a pogotovo ne onih dovoljno snažnih za poen, 0:0.

U drugoj rundi su obje bile za nijansu agresivnije – u ranoj fazi Milica je uspjela da plasira udarac nogom u glavu za 3:0, ali u samoj završnici je Francuskinja uzvratila istom mjerom za 3:3.

Treća runda je presudila. Sredinom runde, Milica je zadala udarac rukom u oklop za 4:3, pa je Francuskinja morala da rizikuje. To je Mandićeva iskoristila za kontraudar nogom u glavu za 7:3.

U samoj završnici Mandićeva nije željela da rizikuje da dobije udarac u glavu, pa je dvaput izašla iz okvira i zaradila dva kaznena boda, što nije uticalo na krajnji ishod – 7:5.

U četvrtfinalu, Mandićeva je bila bolja od Poljakinje Kovaljčuk sa 11:4.

U finalu Milicu čeka Korejka Da-bin Li, koja je sa 25:24 savladala Britanku Bjanku Vokden, i to udarcem nogom u glavu u posljednjoj sekundi.

Borbe u repesažu na programu su od 12.00 i od 12.30. Meč za bronzanu medalju je od 13.30, a finale od 14.30.