Naslovna Najnovije Britanski „Daily Mail“: „Putinova horda od 35.000 ubica, silovatelja i kanibala iz...

Britanski „Daily Mail“: „Putinova horda od 35.000 ubica, silovatelja i kanibala iz Sibira“

0

Ruski predsjednik već je regrutovao 35.000 zatvorenika, uključujući silovatelje, ubice, pa čak i manijakalnog kanibala, prenosi Dejli mejl.

Novi regruti, poslati u rat u Ukrajini, biće pomilovani i moći će slobodno da žive i kreću se u društvu bez obzira na zločine koje su počinili, ako prežive šest mjeseci u borbama protiv ukrajinskih snaga.

Britanski list navodi da je ove sedmice šef grupe plaćenika “Vagner”‘ Jevgenij Prigožin posjetio područje bivšeg logora Gulag u istočnom Sibiru i ruskom Dalekom istoku kako bi privukao još više osuđenih kriminalaca.

Sumnja se da su hiljade ruskih zatvorenika već poginule u borbama jer su korišćeni kao tzv. topovsko meso za usporavanje ukrajinske protivofanzive.

Takođe, 40 zatvorenika pogubljeno je zbog dezerterstva ili izdaje od strane pripadnika zloglasne privatne vojske plaćenika, kako tvrdi Olga Romanova, voditeljka nevladine organizacije za prava zatvorenika “Raša bihajnd bars” za Telegram kanal Možem Objasnit.

Govoreći o novim regrutima koji su izvučeni iz zatvora širom Rusije, Romanova je rekla: „Čuli smo da je počeo (Prigožin) da prima i silovatelje.“
„Takođe su primili manijaka iz zatvora u region Saratov, koji u svom dosijeu ima i kanibalizam“, dodala je ona.
Romanova kaže da se posljednje brojke o zatvorenicima koji su oslobođeni kako bi se borili u Ukrajini kreću između 30.000 i 35.000, dok drugi izvor kaže da se broj ubica među njima kreće oko nekoliko stotina.

Dejli mejl navodi da je regrutacija zatvorenika iz zatvora s visokim stepenom bezbjednosti započela u junu, a s Prigožinovim putovanjem u Primorski region sada se odvija od Baltika sve do Pacifika. Time je pokriveno oko 30 oblasti ili regiona.
U srijedu se pojavio izvještaj da je Prigožin posjetio zatvoreničku koloniju Spask-Dalni, oko 10.000 kilometara istočno od Moskve. Blizu 200 zatvorenika potpisalo je izjavu kojom traži slanje u borbu.
Ranije je Prigožin navodno bio i u Jakutiji, regionu ozloglašenom po starim logorima Gulag iz Staljinovog doba. Posjetio je “Kaznenu koloniju 6” strogog režima u Mohsogolohu i regrutovao nepoznati broj zatvorenika iz ozloglašenog zatvora u kojem se nalaze ubice, silovatelji, teroristi, pljačkaši i razni povratnici u vršenju krivičnih djela.
Britanski list dalje piše da se “odabrani kandidati” odvoze policijskim kombijima do najbliže vazdušne baze, a zatim u vojnu bazu za obuku grupe “Vagner” prije nego što budu poslati na ukrajinsko ratište.
Prigožin je čak i snimljen prilikom regrutacije u jednom zatvoru, a taj snimak se proširio internetom.
Nezavisni portal iStories izvjestio je o iskazu zatvorenika u zatvoru u Kopejsku kada je Prigožin došao na regrutaciju. „Zeleni helikopter sa crvenom zvijezdom sa svake strane preletio je nisko iznad naših glava i sletio“, rekao je zatvorenik. „Prigožin je ušao, noseći svoj smeđi kaput s ruskim medaljama. Rekao je da leti i regrutuje dobrovoljce, rekavši nam da je vojska ministarstva odbrane potpuno beskorisna. Da piju, drogiraju se i da ne žele da se bore. Oni svoje poraze predstavljaju kao ‘pregrupisavanja‘, dok ‘Vagneru’ ide dobro“.
Rekao je, prema zatvorenikovim rečima, da mu zato sada trebaju ljudi zatvoreni zbog ubistava i pljački. „Rekao je da će se vjerovatno vratiti po silovatelje u novembru“, posvjedočio je /“navodno“/ ovaj osuđenik. / Ukazom Predsjednika Rusije Vladimira Putina označene su kategorije zatvorenika kojima nije moguće ponuditi ugovor. Jedna od petnestak kategorija su silovatelji/

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube