Naslovna Izdvajamo BRUTALNA PORUKA PUTINA KIJEVU: Glupani, ovo je sve moglo da se završi

BRUTALNA PORUKA PUTINA KIJEVU: Glupani, ovo je sve moglo da se završi

0
Ukrajinska kontraofanziva je propala, inicijativa na frontu je u potpunosti na ruskoj strani, a neprijatelj je iznenađen postignućima ruskog naroda i države, kaže predsednik Rusije.

Ukrajina je sama odustala od pregovora sa Rusijom, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predsednicima lokalnih samouprava, koji je usledio nakon svečane dodele nagrada na forumu „Mala otadžbina – snaga Rusije“.

„Glupani, davno bi se sve već završilo“, dodao je odmah zatim ruski lider, i istakao da je sada inicijativa na frontu u svakom slučaju na strani Rusije.

Kontraofanziva Ukrajine je, kako kaže, propala i, ukoliko se ovako nastavi, uskoro može biti postavljeno pitanje opstanka Ukrajine kao države, što će biti odgovornost trenutnih vlasti u Kijevu.

Naglasio je da Ruse nije moguće pobediti, i da svi oni koji su izdajnici, i koji šalju nekakve signale NATO-u, nikada neće uspeti u svojim naporima.

„Ovo što se sada dešava, odnosno ujedinjenost našeg društva, jačanje naše privrede, i to ne samo kada je reč o poljoprivredi ili industriji, rast potencijala oružanih snaga – sve ovo je potpuno iznenađenje za neprijatelja! Potpuno i apsolutno!“, objasnio je.

Rusija će, kako kaže, uvek braniti svoje interese.

Govoreći o uzrocima koji su doveli do krize, Putin je poručio da je do ovakve situacije dovelo jačanje nacionalizma u Ukrajini nakon raspada SSSR-a.

Ujedno je osudio navodni mirovni plan predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, koji podržava Zapad, a na čije je nedostatke još ranije, podsetimo, ukazao i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Putin za ovaj predlog kaže da se radi o „nastavku realizacije dekreta predsednika Ukrajine o tome da je zabranjeno pregovarati sa Rusijom“.

Podsetio je i da Oružane snage Ukrajine nastavljaju da gađaju civile.

„LJudi sa strane pitaju: ‘Zašto vlasti u Kijevu rade to što rade? Granatiraju mirne gradove, gađaju trgove. Kakav je vojni smisao u tome?'“, rekao je predsednik Rusije, nakon čega je i odgovorio:

„Nikakav. Nula. Zašto to rade? Postoji odgovor: da pokažu svom narodu i sponzorima, koji daju novac za oružje i municiju, da su sposobni da odgovore na akcije Rusije“.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube