Naslovna Najnovije Čavić očekivao ovakav ishod: Dodikova pobjeda neosporiva uprkos pritiscima na CIK

Čavić očekivao ovakav ishod: Dodikova pobjeda neosporiva uprkos pritiscima na CIK

0
Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je Srni da se čista pobjeda kandidata SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika ni sa čim nije mogla osporiti uprkos svim nastojanjima i političkim pritiscima na Centralnu izbornu komisiju (CIK) BiH subjekata nezadovoljnih izbornim ishodom.

“Iz mog ugla gledanja ishod je onakav kakav je bio očekivan. Sve političke projekcije i pokušaji eliminacije Dodika očigledno nisu imali ni minimalno uporište u prebrojanim glasovima i CIK je uradio jedino što je mogao”, istakao je Čavić, dodajući da je CIK rezultate za predsjednika Republike Srpske trebao objaviti još u nedjelju.

On je naveo da je zadovoljan što nije došlo do novih komplikacija koje su političkim instruisanjem CIK-a mogle biti stvorene i koje su mogle proizvesti nestabilnost u Republici Srpskoj.

Čavić je istakao da je potvrda CIK-a da je Milorad Dodik osvojio najviše glasova za predsjednika Republike Srpske dobra vijest koja će vratiti sve političke prilike u Srpskoj u stabilno okruženje i omogućiti da se relativno brzo konstituiše vlast u Republici.

CIK BiH donijela je danas u Sarajevu dopunsku odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH, prema kojoj je potvrđeno da je kandidat SNSD-a Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske održanim 2. oktobra.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube