25.7 C
Banja Luka

Cijena hljeba skočila za deset feninga

Cijene hljeba od juče porasle su za deset feninga, a drugih, jeftinijih pekarskih proizvoda za pet feninga saopšteno je iz Krajina Klasa, uz objašnjenje da nisu cijene standardnog bijelog hljeba od 600 grama jednake u cijeloj BiH.

“Naprimjer u Banjaluci hljeb je koštao 1,50 KM, sada će biti 1,60 KM, isto je i u Sarajevu”, pojasnili su iz ove kompanije, uz pojašnjenje da je npr. u Bijeljini cijena istog hljeba do sada iznosila 1,10 KM.

U narednom periodu rasće cijene pekarskih prozvoda, a razlozi su konstantan rast cijene pšenice, te masnoća i žitarica na globalnom tržištu, kažu za N1 u Krajina Klasu koji je jedan od najvećih distributera ovog tipa proizvoda u BiH.

“Ove godine jesu poskupljivali pekarski proizvodi, te će biti i nova poskupljenja. Mi smo od juče uveli nove cijene u naše maloprodajne objekte, kao i cijene kod veleprodajnih kupaca. U narednom periodu će vjerovatno svi pekari, koji nisu do sada, poskupiti svoje proizvode obzirom da je cijena pšenice značajno porasla, sa tendencijom daljeg rasta, barem prema berzanskim projekcijama”, pojasnio je za N1 Nemanja Trivić iz Krajina Klasa.

(N1 Foto: Pixabay)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here