Naslovna Izdvajamo CIК nastavlja da se blamira pred javnošću (VIDEO)

CIК nastavlja da se blamira pred javnošću (VIDEO)

0

– Na konstataciju Vanje Bjelica-Prutine da izvještaj Glavnog centra za brojanje o kontrolnom brojanju mora biti javno objavljen, što smo i mi tražili, Suad Arnautović kaže da će se raditi novi izvještaj i onda tako korigovan objaviti.

Sasvim logično je dalje pitanje gospođe Bjelica-Prutina, a na osnovu čega su proglašeni rezultati ako nismo usvojili izvještaj kontrolnog brojanja za nivo predsjednika?! I zašto taj prvobitni izvještaj na osnovu kojeg su doneseni rezultati ne može biti objavljen.

Ovo je na fejsbuk profilu objavila Jelena Trivić, koja nije priznala izbore za predsjendika Republike Srpske, tvrdeći da su njeni glasovi pokrade, a što je potvrđenom i kontrolnim brojanjem glasova.

Ona je u ovjavi citirala raspravu članova CIK-a BiH na posljednjoj sjednici.

„Taj izvještaj pokazali smo javno, ali čekamo da ga zvanična institucija objavi na svom sajtu. Očigledno je da će. CIК raditi korigovani izvještaj, jer onaj početni koji su usvojili na sjednici na kojoj su potvrdili rezultate, pokazuje toliko nepravilnosti i manjkavosti da se na osnovu njega nisu mogli proglasiti rezultati za predsjednika“, soti u objavi Jelene Trivić.

Ona dalje navodi da čak i takav izvještaj koji zaista ukazuje da je minimalno 40.000 glasova sporno, je urađen jako neprofesionalno, bez ikakvog reda, bez strukture.

„Jasno je bilo i nakon one sramne sjednice CIК kada su proglašeni rezultati za predsjednika da se nije ulazilo u sadržaj kontrolnog brojanja, da se nisu vršile nikakve analize, da je odluka prelomljena, da je famoznih 13.000 glasova koji su ukradeni a koji su se vidjeli golim okom, dakle samo brojanjem, ne ulazeći u dalje analize (tipa grafoloških, koje su morale biti urađene), odjednom „nestalo“ i nije prikazano u izvještaju, ali ih je Suad Arnautović pominjao u jednoj emisiji. Jasno je i tada bilo da je ta odluka politička, a ne stručna na bazi kontrolnog brojanja“. naglašava Trivićeva i dodaje:

„Na ovoj sjednici CIК još jednom se potvrđuje da nisu ni analizirali izvještaj sa kontrolnog brojanja dodatno, kažu ne mogu da ga objave, jer bi prvo da urade korigovani. Znači falsifikovane rezultate će još jednom falsifikovati kroz korigovani izvještaj. Dalje, CIК nema sačuvane preliminarne podatke, one koje su prve unijeli u sistem pa skinuli kada je počelo kontrolno brojanje“.

Prema njenim riječima to je smijurija.

„Evo obavještavam CIК da mi imamo sačuvane podatke sa svakog biračkog mjesta prije kontrolnog brojanja. Sve je ovdje jasno ko hoće da vidi. Obzirom da se ovi tragovi, a posebno tih 13.000 golim okom utvrđenih koji su ukradeni meni a upisani mom protivkandidatu, neće tako lako prekriti, biće tu dalje pravne borbe i sa CIК. A gdje su ispitivanja grafologa za ljude koje je neko drugi potpisivao a nisu izašli na izbore, za mrtve, za strukturu nevažećih, za one sa famoznim PDL- pomoć drugog lica kojih je izašlo skoro 10.000 a na čijim biračkim mjestima na kojim su masovno izlazili je moj protivkandidat dobijao razlikom 80:20, koji broj nevažećih je napravljen različitom olovkom što znači da su pravljeni tokom brojanja, šta je sa nepoklapanjem neiskorišćenih listića, šta je sa konačnim brojem ubačenih falsifikovanih listića….,“ pita ona.

Konstatuje da na sva ova pitanja CIК nije odgovorio, niti će.

„Ali postoji izvještaj,koji , pa čak i takav „sklepan“ dovoljno govori da su se na osnovu njega izbori mogli jedino ponoviti“, zaključuje Jelena Trivić, koja je bila opozicioni kandidat za predsjednika Republike Srpske.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube