Naslovna Izdvajamo Čim SDS zaprijeti protestima Vlada RS izdvaja za puteve u Foči

Čim SDS zaprijeti protestima Vlada RS izdvaja za puteve u Foči

0
Nedavni protesti u Foči na putnom pravcu Foča-Šćepan polje doprli su do ušiju vlasti i Vlada RS je saopštila da za rekonstrukciju ovog “puta smrti”, kako ga zovu, izdvaja 10 miliona KM. Istine radi, put je još uvijek u istom stanju i još se ništa ne radi. Tada su najavljeni protesti i na putnim komunikacijama za Čelebić i Sarajevo. Vlast se opet oglasila novim obećanjima.

Tako je, kako prenosi Radio Foča, načelnik opštine Foča Milan Vukadinović najavio da je u planu javnih nabavki preduzeća „Putevi RS“ za ovu godinu rekonstrukcija puta Foča-Dragočava u dužini od 5,6 kilometara što će, kako je rekao, poboljšati dio putne infrastrukture na regionalnom putu Foča-Čelebići, koja je decenijama već u katastrofalnom stanju. Vukadinović je, nakon sastanka sa predstavnicima mjesnih zajednica Dragočava i Zavait, istakao da će nastojati da lokalna uprava u saradnji sa Vladom RS stvori i druge preduslove da ovaj kraj konačno dobije pristojnu putnu komunikaciju koja je garant života i opstanka mještana.

Vratolomija od puta za Ćelebić

Mještani Dragočave, Zavaita, Meštrevca i Čelebića godinama su ogorčeni zbog lošeg održavanja regionalnog puta Foča-Čelebići, koji ovaj dio Srpske povezuje sa Crnom Gorom. Od Foče do Dragočave put je asfaltni, ali je zbog decenijskog neodržavanja propao na brojnim mjestima, kaže se u objavi Radio Foče.

I  dodaje da dok je do Dragočave asfalt u lošem stanju, od Dragočave prema Zavaitu i Čelebićima, nazire se samo u tragovima. Glavni uzrok je nebriga, loše održavanje i kamioni pod teretom kojima se eksploatiše šumsko bogatstvo. Mještani su godinama upozoravali, apelovali, protestovali, slušali višedecenijska obećanja nadležnih o rekonstrukciji puta koja su se uglavnom završavala krpljenjem rupa ili parcijalnim nasipnim materijalom. Prve kiše sprale bi i obećanja i nasuti materijal, a put izgledao još gore, pričaju mještani.

Ognjen Bodiroga na protestima u Brodu prema Šćepan polju

Odbornik SDS Ognjen Bodiroga je ovu odluku komentarisao na svom fb/profilu: “Čim je klub odbornika Srpske demokratske stranke najavio blokadu puta prema Čelebiću odmah Vlada Republike Srpske izdvaja sredstava za rekonstrukciju ovog putnog pravca. Isto se desilo kada je klub odbornika SDS-a najavio blokadu puta prema Šćepan polju, odjednom je Vlada Republike Srpske izdvojila 10 miliona za ovaj putni pravac. Srpska demokratska stranka nastavlja da se bori za svoj grad. Uskoro pravimo blokadu puta prema Sarajevu, očekujem da će Vlada izdvojiti novac i za ovaj putni pravac”, optimističan je Bodiroga.

ISTOK

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: