Naslovna Izdvajamo Droga mu došla glave: Uhapšeni državni policajac, koji je rasturao spid, ostaje...

Droga mu došla glave: Uhapšeni državni policajac, koji je rasturao spid, ostaje bez posla

0

Miloš Nikolić, koji je radio u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH a koji je prije 15 dana uhapšen zbog krijumčarenja i plasiranja na ilegalno narko-tržište u BiH veće količine opojne droge “spid” neće više biti pripadnik ove policijske agencije

Avaz saznaje da je još prošle sedmice pokrenuta procedura za raskid ugovora u DKTP-a i to bi trebalo vrlo brzo biti okončano, s obzirom da je počinio teži prekršaj.

U operativnoj akciji “Dijamant”, podsjećamo otkriveno je i privremeno oduzeto 15 kilograma droge spid, a Nikolić je uhapšen tokom primopredaje veće količine droge prikrivenim istražiocima. On je još ranije suspendovan zbog tuče na Zlatiboru.

Nikolić je bio i pratilac državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića (DNS).

Osim njega u ovoj akciji su uhapšeni a određen je i pritvor Jasminu Hodi, Daliboru Lugonji Dalibora, Ehvadu Kajaniji, Harisu Osmiću.

– Navedeni osumnjičeni pod istragom su Tužilaštva BiH i SIPA-e i osumnjičeni su da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, sa ciljem krijumčarenja i plasiranja na ilegalno narko-tržište u BiH, veće količine opojne droge “spid”, kako bi ostvarili znatnu nezakonitu imovinsku korist- rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Pitanje je kome je sve Nikolić prodavao spid i ko je sve znao za njegove kriminalne aktivnosti, piše Avaz.ba

Izvor: Buka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: