Naslovna Republika Srpska Čime se to SNSD hvali?! Struja poskupila, dobit opala

Čime se to SNSD hvali?! Struja poskupila, dobit opala

0

SNSD voli da priča kako prije njih ničeg nije bilo i ništa nije valjalo. O tome koliko govore istinu najbolje govore podaci iz finansijskih izvještaja HET-a. 2005. godine HET je poslovao sa dobiti od preko 11 miliona KM, a 2021. godine dobit je upola manja, odnosno nešto preko pet miliona KM. Za ovih 15 godina cijena struje je rasla, dobit HET opadala, a SNSD stručnjaci imaju obraza da to prikazuju kao uspjeh – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

 

Borenović kaže da su za 15 godina vlasti Milorada Dodika jedini novi kilovati na mreži pušteni u decembru 2006. godine od tunela Fatnica-Bilećko jezero, ali da je i taj tunel napravljen u vrijeme PDP vlasti.

– Elektoprivreda je za ovih 15 godina prihodovala preko 10 milijardi KM, a nijednog novog objekta nema na mreži. I dalje pričaju bajke o Dabru, Gornjim Horizontima,  Buk bijeloj, Mrsovu, Gacko 2, Ugljeviku i ko zna kojim sve lažima. Od tih milijardi Republika Srpska nije imala nikakvu korist, ali zato su par direktora iz redova SNSD-a u Elektroprivredi i tajkuni bliski vlasti postali multimilioneri. Javnost će vrlo brzo saznati ko ima komplekse zgrada po Beogradu i Budvi, na Zlatiboru i Jahorini, podebele bankovne račune i to sve sa par hiljada plate – kaže Borenović.

On dodaje da Republika Srpska 2. oktobra ima jednostavan izbor i da se glasanje svodi na prost izbor: da li će Elektroprivreda ostati privatna prćija par ljudi koji će iz nje nastaviti izvlačiti stotine miliona maraka ili će postati motor razvoja čitave  Republike Srpske.

– Ako je Elektroprivreda slika i prilika kako nas je SNSD ekonomski devastirao onda je njegov odnos prema Hrvatskoj i grljenja sa Milanovićem najbolji pokazatelj kakav je i koliki patriota Milorad Dodik. Rezultati njegovog patriotizma su: predaja jasenovačke građe, nastavak izgradnje odlagališta nuklearnog otpada Trgovska gora na par kilometara od Une i Novog Grada, a omogućio je i izgradnju Pelješkog mosta, zbog čega ga često i rado posjećuje i Zoran Milanovići pa čak i na dan kada je pokrovitelj proslave progona srba iz Krajine – navodi Borenović.

Podsjeća da je SNSD obećavao osnovati i Agenciju za lijekove i Upravu za infirektno oporezivanje Republike Srpske i našu vojsku i naš VSTS i ništa od tih obećanja nije ispunio.

 – Zapravo, jedino obećanje koje je SNSD ispunio je ono da neće dozvoliti ukidanje akciza na gorivo. Bilans 15 godina Miloradove vlasti je bilans laži, prevara, korupcije i lažnog patriotizma. Drugog oktobra prekidamo crni niz i počinjemo vraćati dignitet Republici Srpskoj, a donošenje odluka u institucije. Još 9 dana – poručuje Borenović.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube