16.7 C
Banja Luka

Članovi SNSD-a na više mjesta daju podršku Dodiku

Riječ je o skupu gdje se kao organizator navodi “Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH”, a riječ je o skupu podrške Miloradu Dodiku i Milošu Lučiću protiv kojih je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

Počelo je u 18 sati zakazano okupljanje pristalica Milorada Dodika u četiri grada koja se nalaze na administrativnoj međuentitetskoj liniji. Jedan od skupova je u Istočnom Sarajevu gdje je trenutno prisutan veliki broj policajaca MUP-a RS-a, ali i MUP-a Kantona Sarajevo na teritoriji entiteta FBiH.

Skupu prisustvuju i premijer Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Srpske Siniša Кaran, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Željko Budimir, ministar trgovine i turizma Srpske Denis Šulić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Кošarac, vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić… Uglavnom se radi o funkcionerima Dodikove stranke i koalicionih partnera.

Kako Srna prenosi na skupu je i bivši predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Кalinić, koji je Dodikov savjetnik…

Na skup podrške pod motom “Granica postoji” došli su i gradonačelnik Istočnog Sarjeva Ljubiša Ćosić…Ima i građana, uglavnom članovi Dodikove stranke.

Riječ je o skupu gdje se kao organizator navodi “Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH”, a riječ je o skupu podrške Miloradu Dodiku i Milošu Lučiću protiv kojih je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

Kako je najavljeno iz odbora, mirna okupljanja održat će se u 18 sati na nekoliko mjesta koja predstavljaju tzv. entitetsku liniju odnosno u Doboju, Istočnom Sarajevu, Loparama i Nevesinju.

Na međuentitetskoj liniji kod Doboja se pojavila i Željka Cvijanović, a između Nevesinja i Mostara Luka Petrović…, funkcioneri SNSD-a

Skup podrške Dodiku trebao bi trajati pola sata, a zvaničnici su naglasili kako će u tom periodu saobraćaj biti obustavljen.

Tim povodom je u Istočnom Sarajevu, kao i na Dobrinji prisutan veliki broj policijskih službenika MUP-a RS i policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo.

Osim u Istočnom Sarajevu, okupljanje je počelo i u Doboju gdje situaciju osiguravaju pripadnici MUP-a RS.

(BN/Srna/Klix Foto: Klix/Srna

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here