Naslovna Uncategorized NUKLEARNI RAT JE NEIZBEŽAN Severnokorejski ministar izneo izneo pesimističke prognoze

NUKLEARNI RAT JE NEIZBEŽAN Severnokorejski ministar izneo izneo pesimističke prognoze

0

Severna Koreja je uverena u neizbežnost nuklearnog rata na Korejskom poluostrvu, rekao je ministar odbrane Kang Sun Nam.

Nuklearni rat na Korejskom poluostrvu sada nije više pitanje da li će se dogoditi, već pitanje ko će ga pokrenuti i kada. Opasnost od nuklearnog konflikta od strane Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika u Južnoj Koreji pretvara Korejsko poluostrvo i Severoistočnu Aziju u potencijalno novo žarište nuklearnog sukoba, kako se navodi u njegovom govoru.

U aprilu su Sjedinjene Države i Južna Koreja usvojile Vašingtonsku deklaraciju, u kojoj je Seul obezbedio obećanje Sjedinjenih Država da će odmah upotrebiti „kompletnu snagu alijanse“, uključujući nuklearno oružje u slučaju nuklearnog napada Kine.

Osim toga u septembru prošle godine, američki sekretar za odbranu Lojd Ostin, nakon sastanka sa svojim japanskim kolegom Jasukazom Hamadom, rekao je da je Vašington spreman da brani ostrvsku državu koristeći „ceo arsenal tradicionalnog oružja i nuklearnih sposobnosti“. On međutim, nije precizirao ko bi tačno mogao da ugrozi Japan.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube