Naslovna Izdvajamo Ćorić: U septembru zvaničan početak radova na dionici Rača – Bijeljina

Ćorić: U septembru zvaničan početak radova na dionici Rača – Bijeljina

0
Početak radova na dionici auto-puta Rača-Bijeljina zvanično će biti obilježen polovinom septembra, rekao je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić u prisustvu zvaničnika RS i Srbije.

”To je zajednički projekat i zato ima posebnu vrijednost i značaj. Hoćemo da našem narodu pošaljemo poruku da je Srpska i Srbija jedno i da smo mi braća bez obzira što živimo u dvije države”, izjavio je Ćorić novinarima na Jahorini.

On je rekao da je siguran da će to doprinijeti drugoj dimenziji Bijeljine u odnosu na ono što danas postoji.

Ćorić je rekao da ga raduje najavljeni početak radova zbog ogromnog truda svih ljudi koji su nosili vlast u prethodnom periodu i na njegovo lično zadovoljstvo, s obzirom da je dugo godina bio u tom projektu.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je sinoć da je resorno ministarstvo izdalo pripremnu dozvolu za dionicu auto-puta Rača-Bijeljina.

“Dužina te dionice je 19,7 kilometara. Prije mjesec dana smo izdali lokacijske uslove, ekološku dozvolu”, rekla je Golićeva.

Pri kraju rehabilitacija puta Pale – Jahorina, vrijedna 5,1 milion KM

Ćorić je naveo i da su pri kraju radovi na rehabilitaciji regionalnog puta Pale – Jahorina, koje finansira Vlada Republike Srpske sa Javnim preduzećem “Putevi Republike Srpske” u vrijednosti od 5,1 milion KM.

”Rekli smo da će biti završeno u skladu sa rokovima. Ovo daje novi izgled i način prilaska samoj planini. Sve investicije koje smo radili u prethodnom periodu na Jahorini sa ovakvim prilaznim putem i svime što treba da završimo, daće sasvim novi izgled”, izjavio je Ćorić novinarima nakon posjete lokaciji radova.

Ćorić je naveo da se radi na rehabilitaciji tog puta ukupne dužine 11 kilometara i dodao da će, osim nove kolovozne trake, biti povećana i bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Prema njegovim riječima, na toj dionici ostaje da se završi dio koji je odnijelo klizište, a završena je projektna dokumentacija koja je na revidiranju i očekuje se da naredni mjesec krenu radovi.

Ćorić je rekao da je sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugović razgovarao da se urade lokalne saobraćajnice na planini i da se dočeka zimska sezona sa novim izgledom, što bi bio veliki uspjeh, imajući u vidu sve već završene radovi na infrastrukturi na tom području.

“Jahorina bilježi sve rekorde tokom ljetne i zimske turističke sezone i postaje atraktivna destinacija. Na nama je samo da neke osnovne stvari sredimo da ne bi pokvarile doživljaj onih koji dolaze”, poručio je Ćorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube