Naslovna Društvo Ćosić: Dočekali smo najdražeg gosta

Ćosić: Dočekali smo najdražeg gosta

„Građani Istočnog Sarajeva danas su dočekali i dočekuju najdražeg gosta – gosta u kome vide vjeru, nadu i kome se mole da se on za njih moli Bogu i Hristu, da učinimo da sve nedaće ovoga svijeta prođu pored nas i da zajedno, kako srpski, tako i svi ostali narodi, na ovim prostorima, u BiH žive zajedno u miru, slozi i razumijevanju“, izjavio je Ćosić novinarima u Istočnom Sarajevu.

Nakon sastanka sa patrijarhom, koji je stigao u pratnji mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, Ćosić je rekao da je sa ostalima iz Gradske uprave, načelnicima opšt

ina i narodnim poslanicima zamolio patrijarha da se moli Bogu za građane Istočnog Sarajeva i širi priču o onome šta je ovaj grad.

„Radujemo se što će do kraja dana patrijarh srpski, nakon jučerašnje posjete Sarajevu, danas boraviti u Istočnom Sarajevu i siguran sam da će biti prilike da u narednom periodu i u narednim godinama ovdje dolazi dobrim povodom“, istakao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Ćosić je podsjetio da su u Istočno Sarajevo dolazili i blaženopočivši patrijarh Pavle, kao i patrijarh Irinej.

„Našem patrijarhu Porfiriju želimo zdravlje, sreću i da vodi ovaj naš srpski brod i da nam u tome pomaže da jedni druge razumijemo, da živimo u miru, slozi i da svi ljudi i narodi oko nas žive zajedno i posmatraju nas“, istakao je Ćosić.

Patrijarha Porfirija i mitropolita Hrizostoma dočekali su načelnici Istočnog Novog Sarajeva Jovan Katić, Pala Boško Jugović, Trnova Dragomir Gagović, Istočne Ilidže Marinko Božović, Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović i Sokoca Milovan Bjelica.

Patrijarh srpski Porfirije jutros je služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Patrijarh boravi u dvodnevnoj posjeti Mitropoliji povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe mitropolita Hrizostoma.