Naslovna Izdvajamo Crna Gora: Vojska na ulicama, Vlada uputila ‘posljednje upozorenje’

Crna Gora: Vojska na ulicama, Vlada uputila ‘posljednje upozorenje’

0

Vlada Crne Gore kreirala je video-snimak kojim poziva građane na poštovanje epidemioloških mjera i upozorava na moguće zaključavanje ako mjere ne daju rezultate.

Iz Vlade je saopšteno da su angažovani svi resursi radi podsticanja stanovništva na strogo poštovanje epidemioloških mjera i pojačane kontrole.

Posebno je ukazano na izuzetno veliku ulogu medija u podizanju svijesti građana da poštuju epidemiološke mjere.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović je ove sedmice, u obraćanju javnosti, zatražio da se granice Crne Gore zatvore za sve koji nemaju negativan PCR test, zbog ozbiljno loše epidemiološke situacije u zemlji.

Konačna odluka još nije donesena, a u međuvremenu je odlučeno da se na ulice raspodeli vojska koja bi trebalo da nadgleda poštovanje epidemioloških mjera.

Državni sekretar Ministarstva finansija Janko Odović je gostujući na TV Crne Gore, rekao da Vojska ne djeluje nikakvim manevrima, ne nosi oružje, već je prisutna da samo građanima pomogne u prevazilaženju zdravstvene krize, izazvane pandemijom.

Najavio je da će punktovi biti na svim prometnim lokacijama u Podgorici i u Nikšiću, a od danas i u Baru.

– Juče je Vojska bila raspoređena na pet punktova u Podgorici, na četiri u Nikšiću, danas će to biti slučaj u Baru. Vojnici su tu sa maskama, oni ih građanama dijele, ukoliko je nemaju – rekao je Odović i dodao da će dijeliti i flajere sa uputstvima kako da se epidemiološke mjere bolje poštuju.

U ovom trenutku, kako je rekao, jedino poštovanje mjera i nošenje maski može spasiti da ne nastane potpuni kolaps.

– Ovo je posljednji korak prije zaključavanja. A, to znači da se život ljudi potpuno mijenja. Stala bi cijela ekonomija, a to znači manje prihoda u budžetu, ali i manje novca za sve nas – rekao je Odović.

 

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: