Naslovna Politika Crnadak: Ne želim da otežam situaciju predsjednika Srpske

Crnadak: Ne želim da otežam situaciju predsjednika Srpske

0
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP)  Igor Crnadak izjavio je danas da se od njega neće čuti nijedna riječ kojom bi se otežala situacija predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika nakon što je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

– Sada je najvažnije da se /Dodik/ posveti svojoj odbrani ako optužnica bude potvrđena – rekao je Crnadak na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naveo da “nijedan pojedninac nije iznad Republike Srpske”.

Crnadak, koji je i šef Kluba poslanika PDP-a Narodnoj skupštini Republike Srpske, potvrdio je da je ovaj klub podržao inicijativu dobojskog PDP-a o izmjeni Zakona o geološkim istraživanjima i da će omogućiti da to bude formalno-pravno zaokruženo da bi dobilo parlamentaru prohodnost.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Doboj Olivera Nedić precizirala je da se izmjenama tog zakona želi omogućiti da lokalna zajednica i građani budu uključeni u čuvanju svojih teritorija i biodiverziteta kada je riječ o geološkim istraživanjima, kako strane kompanije ne bi zarobile prirodna bogatstva nad kojim bi se izbugila kontrola.

Ona je navela primjer Ozrena gdje su vršena određena geološka istraživanja i na područiju koje pripadaju gradu Doboj, protiv kojih su bili građani i razna udruženja, kao i da je resorni ministar povukao rješenje o odobrenju geoloških istraživanja.

Srna

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube