16.7 C
Banja Luka

Crnadak: SNSD ulazi u opasan radikalizam i Srpsku vodi u neizvjesnost samo zbog interesa nekoliko pojedinaca

– SNSD-ova koalicija je posljednjim avanturističkim potezima dodatno otežala mogućnost da neko iz inostranstva investira u Republiku Srpsku, jer se u svjetskim medijima svakodnevno prenose negativne vijesti o narušenoj bezbjednosnoj slici i političkim tenzijama u BiH, sa posebno naglašenom odgovornošću rukovodstva Republike Srpske, rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak.

On kaže da su veoma štetni sukobi i prijetnje rukovodstva Republike Srpske prema evropskim zemljama sa kojima imamo najveću spoljnotrgovinsku razmjenu, poput NJemačke, sa godišnjim nivoom razmjene oko 800 miliona maraka, uz uvoz i izvoz skoro na istom nivou.

– Prijetnje sankcijama NJemačkoj, podsjećanje njemačkog ministra inostranih poslova da je potomak nacista i druge nebuloze Milorada Dodika i SNSD-a ne samo da ugrožavaju nove investicije, nego stvaraju ogromne probleme firmama i poslovnim ljudima iz Republike Srpske u realizaciji postojećih aranžmana sa evropskim kompanijama, ističe Crnadak.

Crnadak dodaje da su ovih dana u Republici Srpskoj zabilježeni slučajevi u kojima je prolongirano potpisivanje velikih spoljnotrgovinskih ugovora sa inostranim partnerima, kao i produžavanje postojećih ugovora, upravo iz razloga što su strani partneri osjetili nesigurnost i potencijalnu ugroženost svojih poslova.

– Najtužnije od svega je da SNSD ulazi u opasan radikalizam i vodi Republiku Srpsku u neizvjesnost samo zbog interesa nekoliko pojedinaca, jer niko nije ugrozio Republiku Srpsku i njene nadležnosti, niti postoje takve inicijative. Kao narodni poslanik, pozivam SNSD da zaustavi ludilo i omogući našim firmama, koje su ogromne napore uložile da dostignu visoke standarde kako bi mogli raditi sa zapadnim partnerima, da normalno posluju, a zaposleni da zarađuju svoje plate i prehranjuju porodice, zaključuje Crnadak.

 

(Vijesti Srpske)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here