Naslovna Izdvajamo CRNJAK KOD AVDEJEVKE: Krenuli u borbu – presudio im Iskander!

CRNJAK KOD AVDEJEVKE: Krenuli u borbu – presudio im Iskander!

0

Oružane snage Rusije su napale ukrajinske rezerve koje su se približavale Avdejevki.

Prema trenutno dostupnim informacijama, Rusi su delovali po ciljevima u Selidovu, gde su se iskrcavale jedinice ukrajinske vojske koje su stizale na front. Ovo izveštavaju ruski izvori.
Ukrajinski TG-kanali su bili u pravu kada su upozorili da je ruska komanda upoznata sa svim planovima Sirskog, uključujući i prebacivanje rezervi za Avdejevku. Samo dan ranije nekoliko najadekvatnijih ukrajinskih izvora pisalo je da bi koncentracija velikih snaga ukrajinske vojske u blizini fronta jednostavno trebalo da privuče ruske rakete.
U principu, tako se i desilo, ali je udarac zadat u pozadini nedaleko od prve linije odbrane.
Za sada je poznato sledeće: Generalštab Oružanih snaga Ukrajine počeo je da dovlači jedinice sa više pravaca i prebacuje ih u Avdejevku, koncentracija ukrajinskih jedinica izvršena je u Selidovu, koji je oko 30 km udaljen od Avdejevke. Rusi su raketama Iskander spalili prostor gde su bile koncentrisane ove jedinice.

Navodi se da je u trenutku napada tamo moglo biti od 1500 do 2000 pripadnika ukrajinskih oružanih snaga.

Ruski obaveštajci su uradili odličan posao. Gubici Oružanih snaga Ukrajine nisu navedeni, ali se na desetine teško ranjenih i poginulih transportuju u Dnjepropetrovsk i Pokrovsk.

U međuvremenu, ukrajinski izvori, pozivajući se na izvor u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine, javljaju da su neke jedinice Oružanih snaga Ukrajine večeras počele dobrovoljno da napuštaju svoje položaje u Avdejevki kako bi izbegle opkoljavanje.

Sirski je otišao u štab komande Tavrija da odatle usmerava odbranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: