Naslovna Najnovije Čubrilović se povlači na dva mjeseca, mijenja ga Željka Stojičić

Čubrilović se povlači na dva mjeseca, mijenja ga Željka Stojičić

0

Kako sazanajemo dužnost predsjednika preuzeće potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić iz SNSD-a.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović najavio je svoje odsustvo i odredio ko će, dok njega nema obavljati, funkciju prvog čovjeka najvišeg zakonodavnog organa u Republici Srpskoj.

Kako saznaje BN, Čubrilović je ovo saopštio najbližim saradnicima, navodeći da ga neće biti dva mjeseca.

Kako sazanajemo dužnost predsjednika preuzeće potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić iz SNSD-a.

U javnosti nisu poznati pravi razlozi odsustva predsjednika NSRS, koji će se,, kako saznajemo, pravdati njegovim zdravstvenim problemima.

Posljednjih dana se moglo čuti da se Čubrilović protivio namjerama Milorada Dodika da u NSRS legalizuje ideje o prenosu nadležnosti s BiH na Republiku Srpsku.

Čubrilović se prethodnih dana sastao sa predstavnicima američke admisnistacije, ali i sa predstavnicima EU i ambasadorima Velike Britanije i Njemačke.

Kako saznajemo njemu je jasno rečeno šta se može desiti ukoliko dođe do održavanja sjednice NSRS u vezi najavljenih prenosa nadležnosti s BiH na Republiku Srpsku.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube