Naslovna Region ČUDO IZ HRVATSKE! Električni hipersportski automobil dobio ime Nevera po snažnoj mediteranskoj...

ČUDO IZ HRVATSKE! Električni hipersportski automobil dobio ime Nevera po snažnoj mediteranskoj oluji

Prvi hrvatski produkcijski automobil, koji je do sada bio poznat kao C_Two, dobio je ime Nevera, po neočekivanoj i snažnoj mediteranskoj oluji koja “juri” Jadranskim morem.

Rimac je za svoj električni hipersportski automobil do sada koristio oznaku C_Two, s obzirom da je u pitanju bio prototip, a auto je danas dobio svoje komercijalno ime pod kojim će se prodavati širom svijeta.

Rimac je C_Two prvi put prikazao javnosti u Ženevi 2018. godine. Dvije godine kasnije hrvatski proizvođač planirao je da predstavi produkcijsku verziju, ali ga je u tome omela pandemija koja je dovela do otkazivanje sajma u Ženevi 2020.

U poslednjih godinu dana kompanija Rimac Automobili okončala je svjetsku homologaciju svog vozila. U procesu su “polupali” nekoliko primjeraka C_Two da bi se provjerila njegova bezbjednost i kako bi dobili sve potrebne dozvole da se automobil može registrovati i bezbjedno voziti širom svijeta.

Rimac Nevera koštaće od dva miliona evra, a u planu je serija od samo 150 vozila. Automobil ima čak 1.914 konjskih snaga i 2.360 Nm, razvija maksimalnih 412 kilometara na sat i do 100 km/h ubrzava za fantastičnih 1,85 sekundi.

Do 200 na sat stiže za samo 4,3 sekunde, dok mu je za postizanje brzine od 300 km/h dovoljno 9,3 s!

Jedinstvenu, tečnošću hlađenu, bateriju u obliku slova H sa 6.960 ćelija, kapaciteta 120 kWh, Rimčev tim je dizajnirao od nule i smjestio u samo srce Nevere.

Sposobna za proizvodnju 1,4 MW snage, litijum-mangan-nikal baterija takođe čini sastavni dio jezgra automobila, povećavajući strukturnu čvrstinu monokok konstrukcije od ugljeničnih vlakana za 37 odsto.

Optimalno smeštanje baterije nisko i po sredini poda automobila, doprinosi izuzetno niskom težištu vozila. To omogućava i izvrsnu raspodelu mase 48/52 (napred/nazad).

Rimac navodi da je razvoj naprednog sistema za hlađenje baterije povećao njegovu efikasnost u odnosu na inicijalne C_Two prototipove, dajući veću snagu kroz duža vremena razdoblja.

Detalji o autonomiji u vožnji danas nisu saošteni, ali prema ranijim najavama ona bi trebalo da iznosi do 650 km – dovoljno da se put od Zagreba do Minhena (ili Dubrovnika) prevali bez zaustavljanja.

Mate Rimac se potrudio da od svog vozila zaista stvori hrvatski proizvod. U automobilskoj industriji, naime, nemoguće je da jedna firma proizvede sve djelove za vozila i zato ima kooperante, a kod Rimca to je niz hrvatskih kompanija.

Tako se stakla za vozilo proizvode u Lipik Glasu, vatrogasni aparat dolazi iz Pastora, a u lancu dobavljača još je dvadesetak firmi, među kojima su Ferometal, Strojopromet, Tomić & Co. i Tehno Hidraulika.

Kompanija Rimac Automobili planira da svoje prvo serijsko vozilo proizvodi u fabrici u Svetoj Nedelji. Prije nego ona bude potpuno gotova, koristiće dvije lokacije na zapadu grada Zagreba, na Jankomiru, gdje su se od početka ove godine počeli useljavati.

Taj novi poslovni prostor na Jankomiru trenutno zauzima 4.400 kvadrata u poslovnoj zgradi preko puta City Centra One West. Druga lokacija je proizvodna i prostire se na 25.000 kvadrata.

U razgovoru za Blumberg, Mate Rimac je najavio da će proizvodni kapacitet biti 100 vozila godišnje. Perspektive radi, uspije li da proda ceo kapacitet, to znači da će nova fabrika Rimac Automobila kompaniji donositi prihod od 200 miliona evra godišnje. Poređenja radi, kompanija Mate Rimca je 2019. imala prihod od 23 miliona evra i dobit od 1,4 miliona evra.

To ne uključuje ostale segmente poslovanja, jer Rimac osim razvojno-istraživačkih delatnosti planira i fabriku baterija. Razvoj i proizvodnja baterija za Rimca je još veći posao od proizvodnje vozila, a biće i još veći otkako je njegova firma krajem januara zvanično postala dio novog industrijskog konzorcijum na nivou EU za razvoj baterija.

Rimac Automobili time su postali jedna od ključnih kompanija u novom EU sistemu za baterije teškom 3 milijarde evra, a u njemu su uz Rimac Automobile i Tesla Ilona Maska, zatim BMW, AVL, austrijska VARTA i češki ZTS VaV.

Zašto Nevera?

Razvijena i proizvedena u kompaniji Rimac Automobili u Hrvatskoj, Nevera nosi i hrvatsko ime koje simbolično odražava izvanredne performanse koje može da oslobodi u tren oka. Nevera je moćna mediteranska oluja, nabijena munjama, koja se pojavljuje veoma brzo i snažno. Svojom izuzetnom brzinom i snagom, Rimčev hiperautomobil sa neverom deli ne samo ime, nego i narav.

Poput prirodne sile po kojoj je nazvan, jednako je sposoban da u trenu promeni narav od bezbednog i udobnog “grand tourera” do automobila visokih performansi, objašnjavaju u hrvatskoj komapniji.

(B92/Index.hr)