Naslovna Crna Hronika Ćulum znao da su u gradu „pucači“ koji mu mogu nauditi

Ćulum znao da su u gradu „pucači“ koji mu mogu nauditi

0

Slaviša Ćulum pričao je prije ubistva da mu je poznato da mu neki „pucači“ u gradu mogu nauditi, ali nije mario za to, izjavio je Dragan Šipka, svjedok odbrane, na suđenju Siniši Šakiću, optuženom za Ćulumovo ubistvo.

Svjedok je u banjalučkom Okružnom sudu rekao da mu je Ćulum jednom uz osmijeh kazao da zna da, otkad se našao na slobodi, u gradu imaju „neki pucači“, ali da ga za njih boli briga.

Svjedok je napomenuo da mu Šakić nije nikoga pominjao imenom, a poznavao ga je površno i upoznao slučajno nekoliko dana prije ubistva.

On je rekao da je Ćuluma vidio svega četiri ili pet puta, da nisu bili toliko bliski da pričaju o problemima te da ne zna ništa o tome da li je Ćulum nabavljao drogu, a to njemu lično nikada nije dao ili prodao.

Svjedok odbrane je bio i Siniša Jorgić, koji je ispričao da je na dan Ćulumovog ubistva među prvima bio na mjestu zločina jer živi u blizini.

Tog dana, kako je ispričao, on i supruga vraćali su se iz grada i naišli  na Ćulumov automobil koji je bio na putu.

Kako je rekao svjedok, zadnji i jedan bočni prozori su bili razbijen, dok je unutra bio Ćulum i vidjelo se da je mrtav.

„Malo niže bio je automobil njegove majke i nije se moglo proći. Ona je bila izvan sebe“ , rekao je Jorgić.

Kako je rekao, komšije koje su bile tu rekle su da su zvale policiju, koja još nije bila došla, pa je on od supruge uzeo telefon i pozvao, a rekli su mu da je patrola krenula.

Ubrzo su došla dva policajca s puškama, a potom je došlo još policije.

Kako je rekao ovaj svjedok, prije ubistva nije viđao ništa neobično.

Na ovom ročištu Šakićeva odbrana je predložila sudu novo DNK vještačenje tragova.

Odbrana smatra da uzimanje nespornog uzorka od optuženog nije ispravno izvještačeno, što dovodi u sumnju cijeli nalaz, a taj prijedlog prihvatio je predsjednik Sudskog vijeća Branimir Jukić.

Tokom predlaganja dokaza odbrane tužiteljka Snježana Petković vidno je negodovala te joj je sudija Jukić zaprijetio kaznom od 5.000 KM i rekao da odbrana ima pravo da predlaže dokaze.

Republičko tužilaštvo tereti Šakića da je zajedno s nepoznatom osobom usmrtio  Ćuluma 15. maja 2020. godine, kada su na njega u šumi u Dragočaju  iz  dvije automatske puške ispalili 22 hica.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube